Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Başkan değişir sistem değişmez

Tüm dünyanın merakla beklediği ABD başkanlık seçimi, Trump ile Biden arasında çekişmeli geçiyor.

Başkan değişir sistem değişmez

İlk sonuçlara göre Biden’ın kazandığı üzerinde durulurken Trump ise güçlü olduğu eyaletlerdeki sonuçlara güvenerek zafer ilan etti ve, “Oyların çalınmasına izin vermeyiz” dedi. ABD’nin başına kim gelirse gelsin, dünya ve özellikle Müslümanlarla savaşan bir ülke karakteri değişmeyecek görünüyor.

ABD yönetimine kimin geleceği İslâm dünyası için pek bir önem arz etmiyor, zira bugüne kadar İsrail’e en büyük desteği veren başkan olarak bilinen Trump ile “Yahudi değilim, ama Siyonistim” diyen Biden arasında bu açıdan pek bir fark yok. Kim gelirse gelsin terörist İsrail’e destek başta olmak üzere Müslüman ülkelere yönelik hain ve sinsi planlarda herhangi bir değişiklik olmayacağı aşikâr.

AVRUPA SESSİZCE TAKİP EDİYOR

Avrupa ülkelerinde seçimle ilgili genel olarak sessizlik hâkim. AB, seçim sürecinin bitmesini ve açıklanacak sonucu bekliyor. AB yönetimi, ilke gereği seçim sonuçlanmadan yorum yapmaktan kaçınıyor, ancak “transatlantik bağına ve ortak değerlere” vurgu yapıyor. ABD başkanının kim olacağı Avrupa ile ticaret ve NATO politikaları için de önem taşıyor.

ABD’DE SAPIKLARIN SAVUNUCUSU SENATÖR OLDU

ABD’de ilk kez trans bir sapık olan Sarah McBride senatör olarak seçildi. Demokratların adayı Sarah McBride, Delaware Eyaleti Senatosu için yapılan seçimde Cumhuriyetçi adayı geride bıraktı. McBride, böylece ABD’nin ilk trans senatörü oldu. Sapık LGBTİ+’ların sözde ‘haklarını’ savunan 30 yaşındaki McBride, kazandığının belli olmasının ardından Twitter hesabından “Bugünün demokrasimizin trans çocuklar için de büyük ve yeterli olduğunu göstermesini umuyorum” mesajını paylaştı. McBride, ABD’nin eski başkanı Barack Obama döneminde Beyaz Saray’da staj yapmıştı. Vermont eyaletinde de 26 yaşındaki başka bir trans Taylor Small, eyalet milletvekili olarak seçildi.

RUHANİ: “KİMİN KAZANACAĞI ÖNEMLİ DEĞİL”

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ABD başkanlık seçimlerini kimin kazanacağının önemli olmadığını ve planlamalarını ona göre yapmadıklarını söyledi. ABD’de iş başına gelecek yeni hükümetin izleyeceği politika ve yöntemin kendileri için önemli olduğunu dile getiren Ruhani, “ABD’de kimin kazanacağı bizim için önemli değil. ABD’nin son seçimi birçok açıdan ibret vericiydi ve bunun detaylarına girmek istemiyorum. ABD yaptırımları bir kenara bırakıp saygı gösterirse bizim şartlarımız da değişir. Tehdit yerine ikram ve hürmet olursa şartlar farklı olur. Bizim için önemli olan ilkesel hareket, yöntem ve siyasettir. Şahıs ve partilerin bizim için önemi yoktur” ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: Başkan değişir sistem değişmez

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER