Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Başak Demirtaş'a yönelik cinsiyetçi ve ahlaksız paylaşıma peş peşe tepkiler

Siyaset dünyası, BaşakDemirtaş'a yönelik sosyal medyadaki cinsiyetçi paylaşıma sessiz kalmadı.Vedat Yazıcı isimli bir kullanıcının,Demirtaş'ı hedef alarak yaptığı ahlaksız paylaşıma başta AdalatBakanı Gül olmak üzere birçok partiden peş peşe tepki geldi.

Başak Demirtaş

HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, Vedat Yazıcı adlı bir kullanıcının, Twitter üzerinden yaptığı ahlaksız paylaşımla hedef alındı. Cinsiyetçi paylaşıma her kesimden tepki yağdı. Siyaset dünyası da Demirtaş'a sahip çıktı. 

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı skandal paylaşım için 'Başak Demirtaş hakkında utanç verici paylaşımlar yapan kişi muhakkak hukuka hesap verecektir' ifadelerini kullanırken, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu 'Kadın dayanışması adına özellikle AKP’li kadınları Başak Demirtaş'a destek vermeye, savcıları ve hakimleri de görevlerini yapmaya davet ediyorum' çağrısı yaptı. 

"BU AHLAKSIZ VE TAHKİR EDİCİ EYLEMİ..."

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'a yönelik sosyal medyadaki çirkin paylaşımlara tepki gösterdi.

Twitter'dan paylaşım yapan Gül "Başak Demirtaş’a yönelik çirkin paylaşımı kınıyor, bu ahlaksız ve tahkir edici eylemi en ağır şekilde lanetliyorum. Bir insanın onuru, iffet ve haysiyeti her şeyin üzerindedir. Hukuk, bu terbiyesiz ve provokatif sözlere karşı gereğini yapacaktır" ifadelerini kullandı.


 

"UTANÇ VERİCİ PAYLAŞIM İÇİN HESAP VERECEK"

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı skandal paylaşım için 'Başak Demirtaş hakkında utanç verici paylaşımlar yapan kişi muhakkak hukuka hesap verecektir' ifadelerini kullandı.


"AKP'Lİ KADINLARI DESTEĞE ÇAĞRIYORUM"

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da "Kadın dayanışması adına özellikle AKP’li kadınları Başak Demirtaş'a destek vermeye, savcıları ve hakimleri de görevlerini yapmaya davet ediyorum" çağrısı yaptı. 

Twitter'dan paylaşım yapan Kaftancığlu "Kadın dayanışması adına özellikle AKP’li kadınları Başak Demirtaş’a destek vermeye, savcıları ve hakimleri de görevlerini yapmaya davet ediyorum.. Troll diyoruz ciddiye almıyoruz diyoruz ama bu kadar da bayağılaşmasanız keşke:(" ifadelerini kullandı.

"YAPILAN SALDIRI İNSANLIK SUÇUDUR"

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da skandal paylaşıma tepki gösterdi. Twitter'dan paylaşım yapan Enginyurt "Başak Demirtaş, anne, eş, kadın ve insandır. Soysuzca ve namussuzca yapılan hakareti kabul etmemiz mümkün değildir. Selahattin Demirtaş üzerinden ailesine yapılan saldırı insanlık suçudur. Suç işleyenleri şiddetle lanetliyorum. HDP karşıtlığımız ahlaksızlığı tasvip ettirmez.

"ASIL BU SİYASİLERDİR NEFRETİ YAYANLAR!"

Bir tepki de DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'ndan geldi.

Twitter'dan paylaşım yapan Yeneroğlu "Başak Demirtaş hakkındaki ahlaksız ve çirkin ifadeleri elbette en şiddetli biçimde lanetleyeceğiz. Ancak bu nefret söylemlerinin sebep değil sonuç olduğunu da gözardı etmemizi kimse beklemesin. Kötülüğü sıradanlaştıranlar herkesin malumudur; ürettiklerinin vahameti de ortadadır!

Tepedekilerin diline göre madem ülkenin yarısı terörist,bu durumda herşeye müstehaktır diye düşünen nefret doldurulmuş insanları hergün ezdiğiniz hukuka ve ahlaka nasıl davet edeceksiniz? Başak Demirtaş'a sahip çıkıyormuş gibi yapan birtakım siyasiler ülkemizde nefreti yayanlardır!" ifadelerini kullandı.

 

"SESSİZ KALANLAR BU DİLİ TEŞVİK ETTİKLERİNİ BİLSİNLER!"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Demirtaş'a destek vererek paylaşımı kınadı.

Twitter'dan paylaşım yapan Özel "Sayın Başak Demirtaş'a sosyal medyadan yönelen iğrenç saldırıyı kınıyorum. Saldırganın hesabında kullandığı "yeşil top" simgesi üzerine partisinin açıklama yapması gerekiyor. Saldırılara karşı sessiz kalanlar bu dili teşvik ettiklerini bilsinler! #BaşakDemirtaşSeninleyiz" ifadelerini kullandı.

"KADIN ONUR VE AİLE KUTSALIMIZDIR..."

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da Demirtaş'a yönelik skandal paylaşımı sert sözlerle eleştirdi.

Twitter'dan paylaşım yapan Davutoğlu "Ahlaksızca, iğrenç ifadelerle sosyal medya üzerinden Başak Demirtaş hanımefendiyi hedef alan saldırıyı kınıyorum. Kutuplaştırıcı dil ve söylemin geldiği nokta ibret vericidir. Siyasi görüş ayrılıklarımız ne olursa olsun Kadın onuru ve aile kutsalımızdır; dokunulamaz!" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Başak Demirtaş'a yönelik tepkilerin ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Twitter'dan paylaşımlarda bulundu:

"Sosyal medya mecralarında her gün sayın Cumhurbaşkanımıza, ailesine, çalışma arkadaşlarına hakaret edenler bugün adı sanı belli olmayan bir müptezelin terbiyesizliğini bir kesime mal etmeye çalışıyorlar. Oysa ki hakikati ve ahlaklı davranmayı her alanda savunanlar bizleriz. Terör örgütlerine sırtını dayayanları mağdur pozisyona iten bu ahlaksızların kimler oldukları ve neye hizmet ettikleri milletimizin malumudur. Bu noktada kimsenin kendine ahlaki üstünlük atfetmesinin ya da aşağılık kompleksine girmesinin bir anlamı yoktur. Gerçekler ortadadır.

Kimse hakaret etmesin, kimsenin izzeti hedef alınmasın diye en çok mücadele eden de biziz. Çünkü adı, sanı ve makamı belli olan kimi muhalefet partililerin küfür ve hakaretlerine yıllardır en çok maruz kalmış olan da biziz. HAMDOLSUN, TEMİZ SİYASETİ, TEMİZ TOPLUMU SAVUNAN BİZİZ!"

SKANDAL PAYLAŞIMA GÖZALTI KARARI

Başak Demirtaş'la ilgili sosyal medyadan skandal paylaşımlarda bulunan kişi, Sakarya'da gözaltına alındı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, bir kısım basın yayın organları ile sosyal medya hesaplarında Selahattin Demirtaş ve eşi Başak Demirtaş aleyhine yapılan Twitter paylaşımına dair yer alan haberlere ilişkin kamuoyunu aydınlatma zaruretinin hasıl olduğu belirtildi.

Açıklamada "Söz konusu paylaşımlarda bulunan ve kimliği tespit edilen şahıs hakkında gözaltı kararı verilmiş olup soruşturma aşamaları hassasiyetle takip edilmektedir." ifadesine yer verildi. Kimliği tespit edildiği bildirilen kişi, polis ekiplerince gözaltına alındı.

'YEŞİL TOPLU HESAPLAR'DAN SALDIRILAR

Daha önce de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın 'Etik kurallara uyan milli hesaplar' diye tanımladığı sosyal medya hesaplarından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, gazeteci Nevşin Mengü ve oyuncu Berna Laçin gibi isimlere yönelik küfür, tehdit ve taciz paylaşımlar olmuştu. Bu skandal paylaşımlara sosyal medyadan büyük tepki yağmıştı.

AK Parti, 12 maddeden oluşan 'sosyal medya etik kuralları'nı açıklamıştı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da 'sosyal medya etik kuralları' ile ilgili de "Profilinde, bu işaretleri (Yeşil daire ve Türk Bayrağı) kullananları şahsi hesaplarımızdan takip ediyoruz. Limitim dolana kadar takipte bulunacağım. Yeşil daire etik kurallara uyacağım, Türk Bayrağı milli hesap" ifadeleri kullanılmıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER