Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Barış Yarkadaş: Başkanlık sistemine karşılar ama partilerini o modelle yönetiyorlar!

Barış Yarkadaş, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in verdiği bir söz üzerinden muhalefet partilerinin yönetim biçimini eleştirdi.

Barış Yarkadaş: Başkanlık sistemine karşılar ama partilerini o modelle yönetiyorlar!

Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş, İyi Parti Genel Başkanı  Meral Akşener’in verdiği bir söz üzerinden muhalefet partilerinin yönetim biçimini eleştirdi.

Akşener’in 2019 yılında İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya verdiği, 100 bin imzayı tamamlaması durumunda, “milletvekili adaylarını üyelerin katılacağı ön seçimle belirlemek” sözünü hatırlatan Yarkadaş şu ifadeleri dile getirdi:

"“Bu sözün üzerinden 4 yıl geçti. İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı, dün yaptığı açıklamada ‘100 bin üye hedefini yakaladıkları’nı açıkladı. Böylece, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı o gün verdiği sözü tuttu. Şimdi sıra Akşener’de… Bakalım Akşener sözünün arkasında mı duracak, yoksa tüm milletvekilli adaylarını diğer partilerde de olduğu gibi kafasına göre mi belirleyecek?”

Bu sözlerinin ardından Yarkadaş, muhalefet partilerini eleştirdi. Başkanlık sistemine karşılar ama o modele uygun yönetmeye devam ediyorlar dedi.

Yarkadaş’ın bahsi geçen ifadeleri şu şekilde:

“Tabii bu da bizim demokrasimizin bir garabeti… En temel hakkın kullanımı bile genel başkanların keyfine bağlı… Oysa ki; çağdaş tüm demokrasilerde, bırakın milletvekilini, genel başkanları da belediye meclis üyelerine de partinin üyeleri seçer… Bizim bu demokratik standardı yakalayabilmemiz zor. Güya muhalefetteki tüm partiler ‘Başkanlık’ sistemine karşı ama tüm genel başkanlar partilerini ‘Başkanlık’ modeli ile yönetmekten ve tek başlarına karar almaktan hayli memnunlar…”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER