Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Barış Pınarı Harekatı: Kara harekatı başladı

Saat 16.00'da başlayan Fırat'ın doğusuna Barış Pınarı Harekatı Türk askeri ve ÖSO unsurlarının Rasulayn ve Tel Abyad'a 4 koldan girmesiyle başladı.

Barış Pınarı Harekatı: Kara harekatı başladı

Milli Savunma Bakanlığı Twitter'dan 22.28'de yaptığı açıklamada "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Suriye Milli Ordusu, Barış Pınarı Harekatı kapsamında Fırat'ın doğusuna kara harekatına başladı" ifadelerini kullanarak Rasulayn ve Tel Abyad'a 4 koldan girildiğini duyurdu.

20191009_2_38655414_48340883

HULUSİ AKAR'DAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, saat 23.37'de yaptığı açıklamada Barış Pınarı Harekatı'nın yalnızca terörsit unsurları hedef aldığını belirterek "Mehmetçik; Fırat'ın doğusunda da Suriyeli kardeşlerinin yanında, terör örgütlerinin karşısında olacaktır. Sadece ülkemizin ve milletimizin güvenliğine değil, bölgede yaşayan diğer dini ve etnik grupların da güvenliğine çok büyük önem atfediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi Barış Pınarı Harekatı'nda da sivil, masum insanlar, tarihi eserler, kültürel ve dini yapılar ve çevre dokunulmazdır" dedi.

KARA HAREKATINA İLİŞKİN İLK GÖRÜNTÜLER

2

1

181 HEDEF ATEŞ ALTINA ALINDI

Milli Savunma Bakanlığından (MSB), 00. 35'te yapılan açıklamada Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Barış Pınarı Harekatı kapsamında şu ana kadar terör örgütüne ait 181 hedefi ateş altına aldığı bildirildi.

MSB'nin Twitter hesabından Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklamada bulunuldu.

Açıklamada, "TSK, Barış Pınarı Harekatı kapsamında hava kuvvetleri unsurları ve ateş destek vasıtaları ile şu ana kadar terör örgütüne ait toplam 181 hedefi ateş altına aldı" ifadesi kullanıldı.

 

Çavuşoğlu: Kendi göbeğimizi keseceğiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt 'Kendi göbeğimizi keseceğiz ve bu harekatı başarıyla tamamlayacağız' dedi.

Çavuşoğlu: Kendi göbeğimizi keseceğiz

Son dakika haberi! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NTV canlı yayınında Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

"Bugün ürkiye'nin bekası ve bölgenin istikrarı içi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Barış Pınarı Harekatı başladı.

"Suriye'nin toprak ve sınır bütünlüğü için bu harekat büyük bir önem taşımaktadır."

"Bugün Barış Pınarı Harekatı'yla tarihe geçen adım attık."

"Sahadaki askerimizin moralini çok iyi gördük."

(Barış Pınarı Harekatı'na tepki gösteren ülkelere tepki) "Tepkilerin bazılarını bekliyorduk, bazıları sürpriz oldu. Bu kadar PKK sevdalısının olduğunu bilmiyorduk. Türkiye'nin güvenlik endişesinin giderilmesi için bugün ne yaptın? Bizim güvenlik endişelerimizi anlıyorsanız çözüm ne?"

"Terörle mücadelemizi neden durdurmak istiyorlar?"

"Askerlerimize desteğimizi diploması masasında veriyoruz."

"İnsani konularda biz herkesten daha fazla mücadele ettik. Siviller ordumuzu memnuniyetle karşıladı."

"Dört binden fazla DAEŞ'liyi biz Irak'ta, Deyrizor'da elimine ettik, ya da ülkelerine geri gönderdik. Siz ne yaptınız DAEŞ tehdidine karşı?"

"Suriye'deki esas istikrarsızlığın nedeni terör örgütüdür. Bu süreçte gördük ki bunlar samimi değiller."

"BMGK, BM'nin organizasyonu. Burada terör örgütüyle girdiği angajmana göre değil, bölgenin istikrar ve huzuruna göre adım atması gerkiyor. Buradan çıkan karar bu doğrultuda olursa dikkate alırız."

"Yarın sabah İngiltere ve Almanya dışışleri bakanlarıyla görüşeceğiz. Yine bazı talepler var, Kanada Dışişleri Bakanlığı'ndan da bir talep geldi. Sadece sahada değil masada da aktif olmamız gerekiyor. Bizimle görüşmek isteyen herkesle görüşürüz. Haklı bir davamız var. Haklılığımızı herkese anlatırız ve gereken cevabı veririz."

"Türkiye'de birçok Kürt kökenli vatandaşımız var. Diyarbakır'da bir sürü annemiz var, tepki gösteren. PKK, Kürtlerin esas düşmanı. Madem Kürtleri düşünüyorsunuz, neden YPG'nin zulmüne dur demediniz bufüne kadar? Kimse bizim Kürtlere karşı bir harekat yaptığımızı söyleyemez. Bizim harekatımız Suriye ve Türkiye'de Kürtlerin hakkını korumak içindir, terör örgütüne karşıdır. Kimse terörle olan mücadelemizi engelleyemez."

"Kendi göbeğimizi keseceğiz ve bu harekatı başarıyla tamamlayacağız."

 

 

Şivan Perver'den Barış Pınarı Harekatı'na tepki

Türkiye'de çözüm sürecine destek veren isimlerden biri olarak öne çıkan Şivan Perver, TSK'nın Barış Pınarı Harekatı'na tepki gösterdi.

Şivan Perver'den Barış Pınarı Harekatı'na tepki

Türkiye'de çözüm sürecine destek veren isimlerden biri olarak öne çıkan Şivan Perver, TSK'nın Barış Pınarı Harekatı'na tepki gösterdi. Perver'in paylaşımı sosyal medyada tepki çekti.
ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK VERMİŞTİ

Çözüm sürecinde ismi öne çıkan ünlülerin arasında yer alan Şivan Perver, sürece destek verdiği sırada 37 yıl sonra Türkiye'ye dönmüştü.

sivan-perwer-baris-pinari-harekati-na-aglayarak-12511192_5884_m



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER