Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BARIŞ PINARI HAREKATI… BAKANLIK: 2200 KİLOMETREKARELİK ALAN KONTROL ALTINDA

Türkiye’nin Suriye’deki YPG hedeflerine yönelik ‘Barış Pınarı Harekatı’ devam ediyor.

BARIŞ PINARI HAREKATI… BAKANLIK: 2200 KİLOMETREKARELİK ALAN KONTROL ALTINDA

12:27 Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı Tanıtım Subayı Yarbay Nadide Şebnem Aktop, harekata dair bilgi verdi:

“*775 terörist etkisiz hale getirildi., 2 bin 200 kilometre karelik alan kontrole alındı.

*Harekatın başlangıcından bu yana yedi asker şehit oldu, 90 asker yaralandı.

*40 mayın ve 222 el yapımı patlayıcı tespitin ardından imha edildi.

*Şimdiye dek bölgeden 136 araç çıktı. Teröristler 42 taciz/ihlal gerçekleştirdi.”

12’nci gün (20 Ekim 2019)

14:30: Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı Tanıtım Subayı Yarbay Nadide Şebnem Aktop: Barış Pınarı Harekâtı’nda 765 terörist etkisiz hale getirildi, 111 yerleşim merkezi ile 1500 kilometrekarelik alan kontrol altına alındı.

09:18 Milli Savunma Bakanlığı, Tel Abyad’da YPG’lilerin açtığı ateş sonucu bir askerin hayatını kaybettiğini, bir askerin yaralandığını duyurdu.

Ateşe meşru müdafaa kapsamında karşılık verildiğini belirten bakanlık, aynı gün YPG’lilerin ‘güvenli bölge anlaşması’na aykırı olarak 20 taciz ateşi açtığını kaydetti.

Bakanlık, açıklamasında şunları kaydetti: “Mutabakata aykırı tüm bu eylemlere rağmen dün çoğu ambulanstan oluşan 39 araçlık bir konvoyun Resulay’na emniyetle giriş ve çıkışı sağlanmış, yaralıların ve bazı kişilerin bölgeden emniyetle tahliyesi gerçekleşmiştir.”

11’nci gün (19 Ekim 2019)

16:15 Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan:

*Maalesef son dokuz günde ülkemize karşı her türlü çirkinlik sergilendi. Yüzlerdeki maskeler düştüğü için kimin kim olduğunu gördük.

*(ABD ile mutabakat) Olursa olur, olmazsa 120 saatin bittiği dakika kaldığımız yerden devam eder, teröristlerin başını ezmeyi sürdürürüz.

*Türkiye, en başından beri ortaya koyduğu şartlardan en küçük bir sapma göstermemiştir.

*Şayet ülkemize verilen sözler tutulmazsa geçmişte olduğu gibi beklemeyecek, verdiğimiz süre bittiği an harekata devam edeceğiz.

*Harekat bölgemizin bir kısmında Rusya korumasındaki rejim güçleri bulunuyor. Meseleyi Putin’le ele alacağız. Bir hal çaresi bulmamız lazım.

*(Harekat bölgesindeki rejim güçleri) Aynı durum orada da geçerlidir; olursa olur, olmazsa kendi planlarımızı uygulamaya devam ederiz.

16:05 Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Teröristler güvenli bölgeden çıkmazsa harekat kaldığı yerden devam edecektir” dedi.

15:21 Milli Savunma Bakanlığı, YPG’nin cephaneliğinin ele geçirildiğini açıkladı.

T.C. Millî Savunma Bakanlığı@tcsavunma

Rasulayn’da devam eden arama-tarama faaliyetleri sırasında terör örgütü PKK/YPG’ye ait büyük miktarda silah ve mühimmatın bulunduğu cephanelik ele geçirildi.

Embedded video

12.3K

3:07 PM - Oct 19, 2019

Twitter Ads info and privacy

2,578 people are talking about this

12:10 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Barış Pınarı Harekatı bölgesinden 41 IŞİD’linin daha Türkiye’ye getirildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, daha önce Türk vatandaşı 150 IŞİD’linin Türkiye’de yargılanacağı açıklamıştı.

11:35 Milli Savunma Bakanlığı, üç maddelik bir açıklama yayınlandı:

“1. TSK tarafından, Türkiye ile ABD arasında 17 Ekim 2019 tarihinde Güvenli Bölgenin tesisine yönelik varılan mutabakata tam olarak uyulmaktadır.

2. Buna rağmen son 36 saat içerisinde PKK/YPG’li teröristler tarafından 12’si Resulayn, bir adedi Tel-Abyad, bir adedi de Tel Tamir bölgesinde olmak üzere toplam 14 taciz/saldırı gerçekleştirilmiştir. Taciz ve saldırıların muhtelif hafif ve ağır silah (havan, roket, Doçka uçaksavar ve tanksavar silahı) ile yapıldığı tespit edilmiştir.

3. Varılan mutabakatın sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi, meşru müdafaa hariç sükûnetin sürdürülebilmesi için ABD ile anlık koordine yapılmaktadır.”

Dokuzuncu gün (17 Ekim 2019)

Milli Savunma Bakanlığı, Tel Abyad ve Resulayn’da harekat sırasındaki operasyonlardan fotoğrafları paylaştı. Fotoğraf: DHA

19:50 Milli Savunma Bakanlığı, harekatın dokuzuncu gününde ‘etkisiz hale getirilen terörist sayısının 702’ye ulaştığını’ açıkladı.

18:30 Suriye’nin kuzeyinde Barış Pınarı Harekatı devam ederken, Gaziantep’in Karkamış ilçesinin karşısında bulunan Zor Mağar köyüne Rusya Federasyonu bayrağı asıldı. Zor Mağar’da Rusya ve Suriye bayraklarının asıldığı binanın YPG’liler tarafından karargah olarak kullanıldığı öğrenildi.

Fotoğraf: DHA

Cerablus’un hemen karşısındaki Zor Mağar, Kobani’nin (Ayn el Arap) batısında yer alıyor. Bu bölgenin kuzeydoğusunda da, Süleyman Şah ve Saygı Karakolu’nun taşındığı Suriye Eşmesi bulunuyor.

13:57 BBC’ye konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya’nın ‘Ankara ve Şam arasında mesajları ilettiğini’ söyleyerek, “Rusya, YPG unsurlarını Suriye ordusu eşliğinde bölgeden çıkartırsa, karşı çıkmayız” dedi.

Çavuşoğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

*İki büyük kent (Rasulayn ve Tel Abyad) temzilendi.

*Bu, ülkenin ya da bölgenin demografini değiştirme çabası değildir. Demografiyi değiştiren YPG/PKK’dır.

*Rusya bize PKK veya YPG’nin sınırın karşı tarafında olmayacağı sözünü veriyor.

*YPG’nin serbest bıraktığı teröristler bizim sorumluluğumuz olamaz.

12:10 Anadolu Ajansı: Türkiye’nin Suriye’ye yönelik operasyonuna destek veren Suriye Mili Ordusu’nun (eski adıyla ÖSO) Barış Pınarı Harekatı kapsamında yürüttüğü operasyonlarda 64 mensubu hayatını kaybetti.

09:23 Milli Savunma Bakanlığı: “Fırat’ın doğusunda devam eden Barış Pınarı Harekâtı’nda etkisiz hale getirilen PKK/YPG’li terörist sayısı toplam 673 oldu.” 

Sekizinci Gün (16 Ekim 2019)

23:35 Şırnak’ın Cizre, Silopi ve İdil ilçelerinin, Suriye sınır hattında bulunan köylerinde, Barış Pınarı Harekatı’nın güvenlik önlemleri kapsamında eğitime iki gün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, “Şırnak ilimize bağlı İdil, Cizre ve Silopi ilçelerimizdeki Suriye sınırında bulunan 55 okulumuzda iki gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmesi uygun görülmüştür” dendi.

22:15 Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 22 Ekim’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere Soçi’de olacağı açıklandı.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Erdoğan’ın Putin ile görüşeceği ziyaretinin, günü birlik olacağı belirtildi.

19:45 Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Barış Pınarı Harekatı, birçok oyunu eş zamanlı olarak bozmuştur. Yöneltilen eleştiriler, yaptırım tehditleri veya kınamalar bizi haklı davamızdan hiçbir şekilde vazgeçirmeyecektir. Bu tür yaptırımlara misliyle karşılık veririz. Bu konuyla alakalı Dışişleri Bakanlığımız bir hazırlık yapıyor” dedi.

Kalın, gazetecilerin sorularını yanıtlarken şunları söyledi: “Ruslarla Suriye konusunu uzun bir süredir görüşüyoruz. Rus tarafı bu konudaki hassasiyetimizi iyi bilmektedir. Yani orada ABD bayrağı yerine, Rus bayrağının geçip PYD’nin ve YPG’nin bir başka gücün kontrolü ya da himayesi altında olması bizim için kabul edilebilir bir şey değildir. Şu anda PYD’nin yapmak istediği tam da budur. Bunun gerçekleşmeyeceği çok açıktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın sayın Putin’le de detaylı bir görüşmesi oldu. Önümüzdeki günlerde de tekrar bir araya gelmek suretiyle bu konunun detaylarını konuşacaklar.”

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER