Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bangladeş´teki mülteci kamplarında karanlık çökünce başlayan ikinci hayat

Cox´s Bazaar´da hükümetin yönettiği iki mülteci kampı bölgesi Ukhia ve Teknaf bölgesinde akşam karanlığı çöktükten sonra başlayan korku dolu saatler için çare aranıyor

Bangladeş´teki mülteci kamplarında karanlık çökünce başlayan ikinci hayat

Myanmar´daki zulümden kaçan Arakanlıların sığındığı Bangladeş´te Cox´s Bazar´ın Teknaf ve Ukhia mülteci kamplarında akşam olurken çöken sessizlik mülteciler için günün korkulan ikinci yarısı başlıyor.

Gece kalmalarına izin verilmeyen Sivil Toplum Kuruluşu (STK) çalışanları da gittikten sonra kampta tacizlerin başladığı perili saatler başlıyor.

Hakimiyet savaşları, cinsel saldırı, rakip grupların karşılıklı saldırıları, hatta cinayetlerin işlendiği saatler. Yerel polis kaynaklarına göre göçmen kamplarında son bir yıl içinde 25 suç vakası yaşandı. 21 kişi öldü 24 kişi tutuklandı. 5 kişi yasa dışı silah taşımaktan, 4 kişi uyuşturucudan, 4 kişi sahte pasaporttan, 7 kişi çocuk ve iki kadının kaçırılması olayından tutuklandı. Ayrıca 7 kişi kaçakçılıktan, 5 kişi hırsızlıktan, 8 farklı soyguna karışan 25 kişi de tutuklandı. Son bir buçuk yılda kamplarda kalan 5 bin Rohingyalı gözaltına alınıp Malezya dahil farklı ülkelerdeki kamplara gönderildi.

Ukhia mülteci kampına bağlı Kutupalong Mülteci Kampından Selim Uddin, " Gün içinde çok fazla etkinlik oluyor, ancak Rohingyalılar geceleri bir tür panik içinde geçiriyorlar. Bölgeyi işgal etmek isteyen bazı gruplar geceleri baskın denemeleri düzenliyor." diyor.

Balukhsli Mülteci Kampında kalan Rahmat Ullah, " Geceler teröristlerin cirit attığı saatler oluyor. Sonuçta Rohingyalılar panik içinde. Güvenlik güçlerinin sayısının arttırılması gerekiyor, ancak o zaman kamptakiler güven içinde olacaktır" dedi.

Kaynak: www.dunyabulteni.net



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER