Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

“Bana mülteciler saldırdı” diyen Zafer Partisi yöneticisinin yalan söylediği ortaya çıktı

Böyle bir saldırının hiç yaşanmadığı ortaya çıktı. Zafer Partisi, genel başkan yardımcısını ihraç kararı aldı.

“Bana mülteciler saldırdı” diyen Zafer Partisi yöneticisinin yalan söylediği ortaya çıktı

17 Eylül günü Ümit Özdağ’ın kurduğu Zafer Partisi’nin sosyal medya hesabından, Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yelda Döne Çelik’in, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde mültecilerin saldırısına uğradığını iddiasıyla “yaralanmış” “fotoğrafı yayımlanmıştı.

Zafer Partisi adına dün (20 Eylül) yayımlanan açıklamada, yapılan inceleme sonucunda olayın ilk duyurdukları gibi olmadığını, olayın partilerine karşı bir provokasyon olduğu ve saldırıya uğradığını iddia eden Yelda Döne Çelik’in partiden ihracı için süreç başlatıldığı duyuruldu.

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Mengü imzalı açıklama şöyle:

“17 Eylül 2021 tarihinde, Zafer Partisi Tarım ve Hayvancılıktan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yelda Döne ÇELİK, Hatay/Reyhanlı’da Suriyelilerin saldırısına uğradığını ileri sürmüştür. 

Bunun üzerine Zafer Partisi Genel Sekreteri ve Adana Milletvekili İsmail KONCUK, Mahalli İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cezmi POLAT, Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet CEYLAN ve Basın ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Burak MENGÜ Hatay’a giderek hem geçmiş olsun dileklerini iletmiş hem de konuyu yerinde incelemişlerdir.

Zafer Partisi Başkanlık Divan’ı üyelerinin kurduğu heyetin yaptığı Hatay/Reyhanlı ziyareti ve incelemesi sonucu olayın aktarıldığı gibi olmadığı anlaşılmış; Partimize karşı arkasında neyin olduğu henüz belli olmayan bu provokasyon üzerine Genel Başkanımız Sn. Ümit ÖZDAĞ tarafından tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle Parti Merkez Disiplin Kurulun’a sevk edilmiştir.”

Özdağ “eylem yoluyla” harekete geçecekti

İddianın ortaya atılmasından sonra medya temsilcileriyle bir araya gelen Ümit Özdağ “Vali ve Emniyet Müdürü’ne sesleniyorum: Sorumluları bulunmazsa hem hukuk yoluyla hem eylem yoluyla harekete geçeceğiz” demişti.

Hatay Valiliği’nden “Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yelda Döne Çelik ile ilgili sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan haberle ilgili Valiliğimizce yapılan incelemeler neticesinde; Emniyet birimlerimize böyle bir olayın yansımadığı ayrıca kolluk kuvvetlerimize konuyla ilgili Yelda Döne Çelik tarafından herhangi bir şikâyetin olmadığı tespit edilmiştir.” açıklaması yapılmıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER