Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Balkan ülkelerinde yeni yıl coşkuyla karşılandı

Bosna Hersek, Sırbistan, Hırvatistan, Karadağ, Slovenya, Makedonya, Arnavutluk ve Kosova, 2018´e konserler ve havai fişek gösterileriyle girdi.

Balkan ülkelerinde yeni yıl coşkuyla karşılandı

 Balkan ülkeleri, yeni yıla konserler ve havai fişek gösterileriyle girdi. 

Bosna Hersek Meydanı´nda toplanan binlerce kişi, Zdravko Colic´in şarkıları eşliğinde eğlendi. Gece yarısında ise havai fişek gösterisi gerçekleştirildi.

Sırbistan´ın başkenti Belgrad´da da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Parlamento binası önünde toplanan Belgradlılar yeni yılı Sırp şarkıcı Aca Lukas´ın şarkılarıyla karşıladı.

Bu arada, ülkede Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesinde yeni yıl kutlamaları yapılmadı. Sancak´a bağlı belediyeler, yılbaşı kutlamaları için ayrılan bütçenin ihtiyaç sahibi çocuklar için kullanılacağını bildirdi.

Hırvatistan, Karadağ ve Slovenya

Hırvatistan´ın başkenti Zagreb´de Ban Jelacic Meydanı´nı dolduran binlerce kişi ise Hırvat grupların seslendirdiği şarkılar eşliğinde eğlendi. Yeni yılın ilk dakikalarında düzenlenen havai fişek gösterileri Zagreblilere görsel bir şölen yaşattı.

Karadağ´ın başkenti Podgorica´da konser veren Hırvat şarkıcı Toni Cetinski de Bağımsızlık Meydanı´nda toplanan binlerce kişiye unutulmaz dakikalar yaşattı.

Slovenya´nın başkenti Ljubljana da konser ve havai fişek gösterilerine sahne oldu.

Makedonya, Arnavutluk ve Kosova

Makedonya´da kutlamaların merkezi başkent Üsküp´teki Yadran Meydanı oldu.

Öte yandan Üsküp Belediyesince alınan karar gereği bu yıl da kutlamalar yapılmadı. Kutlamalar için ayrılan bütçenin yardım amaçlı kullanılacağı kaydedildi.

Arnavutluk´ta kutlamalar için başkent Tiran´daki İskender Bey Meydanı´na binlerce kişi geldi. Burada da 2018 yılı konser ve havai fişek gösterileri ile karşılandı.

Kosova´nın başkenti Priştine´deki Zahir Pajaziti Meydanı´nda toplananlar yeni yılı konserler eşliğinde kutladı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER