Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bakanlıktan rakı-meze ‘kültürü’ üzerine tavsiyeler!

Kültür Turizm Bakanlığı’nın hazırladığı internet sitesinde kullanıcılara rakı ve meze hakkında önerilerde bulunuldu!

Bakanlıktan rakı-meze ‘kültürü’ üzerine tavsiyeler!

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Turizm, Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) uluslararası tanıtım çalışmalarını yürüttüğü ‘Go Turkey’ web sayfası en iyi 10 meze listesini açıklama saçmalığını yaparken inanılması güç ifadeler kullandı. “Meze sizi doyurmak için değil, rakının tadını çıkarırken ağzınızdaki tadı değiştirmek için var. Hatta pek çok kişi, sohbetin rakınıza eşlik edecek en iyi meze olduğunu iddia edebilir" 

Turist çekme adına haramı özendirmek için bu kadar çaba harcayan Bakanlık icraatlarıyla, AK Parti hükümetlerinin şüphesiz en kötü Kültür ve Turizm Bakanlığı dönemini yaşıyor. Cumhurbaşkanı tarafından sık sık dile getirilen ‘kültür ve eğitimde istenilen seviyeye ulaşamama’ eleştirisi Bakanlığın uğraştığı işleri görünce epey havada kalıyor.

Rakı için ise aynı listede "Türklerin anason aromalı içeceği olan rakı, zaman zaman ‘aslan sütü’ olarak anılır" ifadeleri kullanılıyor. İçkinin her türlüsünü haram olduğu gerçeğini unutup, toplumu bu iğrençliğe teşvik etmek tek kelimeyle utanmazlıktır! İçkinin sebep olduğu cürümleri göz ardı eden bakış açısı aynı zamanda tutarsızlığın sınırlarını zorluyor. Haram ve fahşa kültürünün normalleştirilmesi toplumsal ahlakı yerle bir ederken çocuk ve kadın istismarının da en temel sebepleri arasında geliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın toplumu ahlaksızlığa davet eden internet sitesini acilen yayından kaldırması ve bu işe imza atan sorumlulardan da hesap sorması gerekiyor!

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER