Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bakanlık yetkilisi Reuters'a konuştu: 'Dörtlü zirve' ertelendi

Reuters'a konuşan Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, 15-16 Mart'ta Moskova'da yapılması planlanan 'dörtlü zirve'nin 'belirsiz bir tarihe ertelendiğini' söyledi.

Bakanlık yetkilisi Reuters

Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılması planlanan 'dörtlü zirve'nin ertelendiği belirtili. Reuters ajansına konuşan Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Rusya, Türkiye, İran ve Suriye dışişleri bakan yardımcılarının toplantısının 'belirsiz bir tarihe ertelendiğini' söyledi. Yetkili, görüşmenin 'teknik nedenlerle' yapılamadığını belirtti.

Toplantının, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelen Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Moskova ziyareti nedeniyle ertelendiği ileri sürülüyor. 

Türkiye, Rusya, Suriye ve İran dışişleri bakan yardımcılarının yapacağı toplantının 15-16 Mart'ta Moskova'da düzenlenmesi bekleniyordu. Görüşme ilk kez dörtlü formatta, İran'ın da katılımı ile gerçekleştirilecekti.

Geçtiğimiz günlerde İran'ın katılımıyla düzenlenecek 'dörtlü zirve'ye ilişkin açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, toplantının Moskova'da düzenleneceğini açıklamıştı. İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ile bir araya gelen Çavuşoğlu, Türkiye, Rusya, Suriye ve İran dışişleri bakan yardımcılarının Moskova'da bir araya geleceğini duyurmuştu.
Çavuşoğlu'nun açıklamasının ardından Anadolu Ajansı diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde, toplantının 15-16 Mart tarihlerinde yapılacağını bildirmişti.

 

Kaynak: gazeteduvar.com.tr



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER