Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bakan Selçuk'tan "çalışan anneler" açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çalışan annelerin okul öncesi kurumlarına çocuklarını verebilmeleri için çalışmalar yapıldığını söyledi.

Bakan Selçuk

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk koronavirüs önlemleri nedeniyle kapatılan kreş ve anaokullar konusunda çalışma yapıldığını ve gün için bilgi verileceğini belirtti.

Bakan Selçuk, "Çalışan annelerin okul öncesi kurumlarına çocuklarını verebilmeleri konusunda olumlu bir haber de yansıyacak diye düşünüyorum. Onunla ilgili çalışmalar devam ediyor. Gün içinde tüm milli eğitim müdürlüklerine, okullara bilgiyi geçmiş oluruz." ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla resmi ve özel örgün eğitim ile hayat boyu öğrenme kurumlarında 20 Kasım 2020'den 4 Ocak 2021'e kadar yüz yüze eğitime verilen arayla ilgili il milli eğitim müdürlüklerine yazı gönderildi. Buna göre, süreç içerisinde hastalık, izin ve benzeri nedenlerle canlı ders uygulaması yapamayan öğretmenlerin yerine öğretmen görevlendirmesi yapılacak. Uzaktan eğitim sürecinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla okul yönetimleri tarafından zümre öğretmenleri ve rehberlik servisinde görevli öğretmenlerle birlikte yapılacak planlama doğrultusunda öğretmenler haftada en az bir gün okula giderek değerlendirme yapacak ve sınıf defterlerini işleyecek. 4 Ocak'a kadar yüz yüze veya uzaktan olmak üzere hiçbir şekilde sınav yapılmayacak. Bu tarihten sonra sınavların okul ortamında yüz yüze yapılması planlanıyor ancak 4 Ocak'tan sonra ölçme ve değerlendirme faaliyetleriyle ilgili hususlar salgın sürecinin seyrine göre değerlendirilecek ve ayrıca duyurulacak.

Gönderilen yazıda "Bakanlığımıza bağlı tüm okul öncesi kurumlar, kreşler, ilkokul, ortaokul ve liseler, özel eğitim okulları ve sınıfları, meslek liselerindeki uygulamalı dersler ile özel öğretim kursları da bu kapsamda olacaklar." ifadeleri yer verilmişti



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER