Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bakan Koca'dan alarm açıklaması: Radikal tedbirler kaçınılmaz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yükselen koronavirüs vakalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Koca, "Gidişatı durdurmak için radikal tedbirlere başvurmamız kaçınılmaz olmuştur" dedi.

Bakan Koca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul, İzmir ve Bursa'da gözüken koronavirüs vakalarındaki artışın tüm Türkiye'ye yayıldığını belirterek radikal tedbirlerin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Koca, Sağlık Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının 2021 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna verilen arada basın mensuplarının pandemiye yönelik kısıtlamaların artırılıp artırılmayacağına ilişkin sorusunu yanıtladı. 

SAYILARDAKİ ARTIŞ TÜM ÜLKEYE YAYILDI

Bakan Koca yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Kovid-19 vakaları İstanbul, İzmir, Bursa gibi büyük illerimizdeki artış trendi neredeyse bütün ülkeye yayılmış̧ durumdadır. Bu artışı göğüsleyebilmiş durumda isek de gidişatı durdurmak için radikal tedbirlere başvurmamız kaçınılmaz olmuştur."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Tedbirlere uymak şartıyla ben yeni tedbirlerin gelebileceğini düşünmüyorum. Bu tedbirlere uyum gösterilmezse yeni tedbirler kaçınılmaz olur." dedi. 

Bundan sonraki dönemde alınacak tedbirlerin pandeminin seyriyle ilgili olacağını belirten Koca, "Bu aldığımız tedbirlerin sonuçlarıyla birlikte daha önce nisan ayında pandeminin birinci döneminde yaşandığı gibi yine değerlendirmiş oluruz. 83 milyon vatandaşımızın alınan tedbirler noktasında hassasiyet göstermelerini bekliyoruz. Dolayısıyla hep birlikte mücadeleyle ancak bunu düşürebiliriz, bunun üstesinden gelebiliriz." diye konuştu. 

Tedbirlere uymak şartıyla yeni tedbirlerin gelebileceğini düşünmediğini dile getiren Koca, "Bu tedbirlere uyum gösterilmezse yeni tedbirler kaçınılmaz olur." ifadesini kullandı. 

ERDOĞAN ALINAN SON TEDBİRLERİ AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünkü Bakanlar Toplantısının ardından koronavirüsle mücadele kapsamında alınan yeni önlemleri açıklamıştı. Buna göre, hafta sonları 10.00 ile 20.00 saatleri arası dışında sokağa çıkma yasağı uygulanacak, okullar eğitime yıl sonuna kadar online devam edecek. Bu kapsamda, İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine gönderilen genelgeyle tedbirlerin detayları belli oldu.  

Bakanlık tarafından koronavirüse karşı alınan yeni tedbirlerle ilgili genelge yayımladı. Genelgede, sokağa çıkma kısıtlaması ve işletmelerin çalışma saatlerine ilişkin düzenlemelerin detayları yer aldı. 

Genelgede şu ifadelere yer verildi; 

Yeni bir karar alınıncaya kadar hafta sonları 10:00-20:00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. Üretim, imalat ve tedarik zincirleri bu kısıtlamadan muaftır. 

Bu doğrultuda ilk uygulama olarak 21 Kasım Cumartesi günü saat 20:00’den 22 Kasım Pazar günü saat 10:00’a kadar v e 22 Kasım Pazar günü saat 20:00 den 23 Kasım Pazartesi 05:00 saatine kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. Bundan sonraki hafta sonlarında da uygulama yeni bir karar alınıncaya kadar yukarıda belirtildiği şekilde devam edecektir.

Alışveriş merkezi, market, berber, kuaför v e güzellik merkezleri sadece saat 10:00 ila 20:00 arasında vatandaşlarımıza hizmet sunabileceklerdir. 

RESTORANLARLA İLGİLİ DÜZENLEME 

Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme içme yerleri 10:00 ila 20:00 saatleri arasında sadece paket servis veya gel al hizmeti verecek şekilde açık olabilecektir. 

Restoran, lokanta veya online yemek sipariş firmalarınca saat 20:00 den sonra sadece telefonla ya da online sipariş üzerine paket servis hizmeti verilebilecektir. 

İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarınca tek tek belirlenmek ve yerleşim sahasında bulunmamak kaydıyla şehirlerarası karayolları kenarında bulunan ve şehirlerarası toplu ulaşım veya lojistik amaçlı araçlara hizmet veren dinleme tesislerinde yer alan yeme içme yerleri kısıtlamalardan istisna tutulacaktır. 

KIRAATHANE VE OYUN SALONLARI 

31.12.2020 tarihine kadar sinema salonlarının; yeni bir karar alınıncaya kadar ise kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokaller ve çay bahçeleri ile halı sahaların faaliyetleri durdurulacaktır. Daha önce faaliyetleri durdurulan nargile salonları ile ilgili uygulamanın aynen devamı sağlanacaktır. 

65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTI DÜZENLEMESİ 

Tüm illerimizde; 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız gün içerisinde 10:00 ila 13:00 saatleri, 20 yaş altı vatandaşlarımız (01.01.2001 tarihi ve sonrasında doğanlar) ise gün içerisinde 13:00 ila 16:00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek olup (işyerleri ile illiyetlerini gösteren çalışma/SGK kaydı vb. belgeyi ibraz eden çalışanlar hariç), bu saatler dışında ise belirtilen yaş gruplarındaki vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları kısıtlanacaktır. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER