Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BAKAN GÜL’DEN MAHKEMELERE “İYİ HAL” TEPKİSİ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, kadına yönelik şiddetle ilgili olarak "Zalimce cinayetlerin ardından görülen davalarda, 'iyi hal' gibi soyut değerlendirmele vicdanları yaralıyor dedi.

BAKAN GÜL’DEN  MAHKEMELERE “İYİ HAL” TEPKİSİ

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül yaptığı konuşmada kadına karşı şiddete dikkat çekerek şunları söyledi: "Kadına karşı şiddetin ortadan kaldırılması için önemli bir paydaş olan yargıdan adalet duygusunu incitmeyecek karar çıkması milletimizin beklentisidir. Zalimce cinayetlerin ardından görülen davalarda, somut ve hukuk temelli tatmin edici gerekçelere dayanmayan 'iyi hal' gibi soyut değerlendirmelerle canilere ceza indirimi yapılması vicdanları yaralamaktadır. Amacımız, hukukun kolaylaştırıcı imkanlarını harekete geçirmektir. Hukuk düzenlemeleri vatandaşın, toplumun beklentisine cevap vermek zorundadır" dedi.

‘Singapur Sözleşmesi’nin Arabuluculuk Üzerine Yansımaları Sempozyumu’na katılan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün hedefinde son günlerde sıkça gündeme gelen ‘iyi hal’ indirimleri vardı.

Özellikle kadın ve çocuklara karşı işlenen suçlarda mahkemelerin sanıklara ‘iyi hal’ indirimi uygulaması toplumun büyük kesiminden tepki alıyor. Ceza indirimlerinin suça teşvik ettiği ve adalet arayışında olanlar için hayal kırıklığı yarattığı ifade ediliyor.

‘CEZA İNDİRİMİ VİCDANLARI YARALAMAKTADIR’

Son olarak Ankara’da bir plazanın 20’nci katından atılarak öldürülen üniversite öğrencisi Şule Çet’in davası karara bağlanmış, iki sanığın cezalarında ‘iyi hal’ indirimine gidilmişti. Mahkemenin indirim kararı tepkiyle karşılanmıştı.

Sempozyumda konuşan ve isim vermeden karara değinen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Zalimce cinayetlerin ardından görülen davalarda, somut ve hukuk temelli tatmin edici gerekçelere dayanmayan ‘iyi hal’ gibi soyut değerlendirmelerle canilere ceza indirimi yapılması vicdanları yaralamaktadır.” dedi.

Devamı >>>



Anahtar Kelimeler: BAKAN MAHKEMELERE TEPKİSİ

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER