Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bakan Çavuşoğlu açıkladı: Suriye ile ikinci temas şubat ayı başında olabilir

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ruanda'da açıklamalarda bulunurken, Türkiye, Suriye ve Rusya üçlü görüşmesiyle ilgili olarak "Şubat ayı başında olabilir" ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu açıkladı: Suriye ile ikinci temas şubat ayı başında olabilir

Afrika temaslarına halihazırda devam eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ruanda'da gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Bakan Çavuşoğlu, Suriye ve Rusya ile üçlü bir görüşmenin şubat ayı başında olabileceğini ancak tarihin henüz netleşmediğini açıkladı.

Çavuşoğlu, aynı zamanda şubat ayı başında bir görüşmenin söz konusu olabileceğini de kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, "Rusya-Türkiye-Suriye olarak bir süreç başlattık. Dışişleri bakanlarımızı bir araya getirecek daha sonra gelişmelere göre liderler olarak bir araya geleceğiz" demişti.

ŞAM İLE 11 YIL SONRA ÜST DÜZEY TEMAS

Tüm bunların yanında Suriye'de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana Ankara ve Şam yönetimi ilk kez bakanlar seviyesinde bir görüşme gerçekleştirmişti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MİT Başkanı Hakan Fidan, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye Savunma Bakanı Abbas ve iki ülkenin istihbarat başkanlarıyla 28 Aralık 2022'de Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya gelmişti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, toplantıda, Suriye krizi, mülteci sorunu ve Suriye topraklarında bulunan tüm terör örgütleriyle ortak mücadele çabaları ele alınmıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER