Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bakan Bilgin: Emekli maaşındaki artış yeterli midir, elbette yeterli değildir

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekli maaşları için "Yeterli midir, elbette yeterli değildir" dedi. Bilgin, 3600 ek göstergenin 2022'nin ilk altı ayında tamamlanacağını söyledi.

Bakan Bilgin: Emekli maaşındaki artış yeterli midir, elbette yeterli değildir

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekli ve memurlara yapılan zamlar ve 3600 ek gösterge ile ilgili açıklamalarda bulundu.

CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan Bakan Bilgin, "Emeklilerin en düşük aldığı maaş 1500 liraydı. Bu rakam daha da düşüktü, Cumhurbaşkanımızın kararıyla 1.500 TL'ye çıkarıldı. Onu da biz 2.500 liraya çektik. Bu artış çok önemlidir. Yeterli midir, elbette yeterli değildir 2.500 lirayla geçinen insanların olması... Ama bunların üzerine bir de yüzde artışı yapılmıştır. Yani memur emeklilerine toplu sözleşme şartı olarak yüzde 31 artış yapılmıştır. Memur zammını da emeklilerine yansıttığımızda emeklilerdeki artış yüzde 67'ye ulaşmıştır" diye konuştu.

3600 ek gösterge ile ilgili "Meclis'e ilk 6 ay içinde, en geç Mayıs-Haziran'da intikal ettiririz" diyen Bilgin, "3600 toplu sözleşme maddesi haline getirildi. Bir önceki seçimde Sayın Cumhurbaşkanımız gündeme getireceğini söylemişti. Artık söylem olmaktan çıkardık. Geri dönüşü yok artık. Kanun hükmündedir. Bakanlık içinde çalışmalarımızı yaptık. Esas düzenlemeyi 3600 ek gösterge emekliliklerinde yapıyor. Yıllar içinde daha da artan farklılaşma var. Bakanlık içinde çalışma tamamlandı bitti. Sendikalarımızla müzakere edeceğiz. Kamunun diğer kuruluşlarıyla onlarla müzakere edeceğiz. Meclis'e ilk 6 ay içinde en geç Mayıs-Haziran'da intikal ettiririz" ifadelerini kullandı.

'AGİ'NİN KALDIRILMASINDA İŞÇİNİN, ÇALIŞANIN KAYBI YOK'

AGİ'nin kaldırılmasıyla bir hak kaybı olmadığını belirten Bilgin, "AGİ konusunda vergi alınıyordu. Şimdi bir o vergiden vazgeçtik. Yani AGİ için ne vergi alıyoruz ne de vergi iade ediyoruz. Böylece artık AGİ iade etmiyoruz. Bu durumda işçinin, çalışanın bir kaybı yok. Asgari ücretin vergi dışı bırakılmasıyla memurlarımızın da ciddi bir kazancı oldu. Biz tüm çalışanların gelirlerini vergi dışı bırakınca, memurların gelirinde ortalama 300 liralık bir artış oldu. Memurlarda çocuk parası, çalışmayan eş parası AGİ ile verilmiyor. Bunlar kanunla düzenlenmiş. Bu nedenle bunlar memurlar için kalkmadı. Bu yanlış bir bilgidir. Bu vergi dışı kalma olayı memurların gelirlerinde artışa neden oldu." açıklamasında bulundu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER