Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bakan Çavuşoğlu: Terör grupları arasında bir ayrım olmamalı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Asya İşbirliği Diyaloğu 16. Dışişleri Bakanları Toplantısı´nda yaptığı konuşmada, "Terör grupları arasında bir ayrım olmamalı" dedi.

Bakan Çavuşoğlu: Terör grupları arasında bir ayrım olmamalı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar´ın başkenti Doha´da düzenlenen Asya İşbirliği Diyaloğu 16. Dışişleri Bakanları Toplantısı´na katıldı. Bakan Çavuşoğlu yaptığı konuşmada, Asya´nın geçmişte ekonomik olarak önemli bir güç olduğunu belirterek, "Bugün büyük bir geri dönüş görüyoruz. ´Asya yüzyılı´ gerçekleşmeye başlıyor" ifadelerini kullandı.

Asya kıtasının dünya nüfusunun yarısından fazlasına ev sahipliği yaptığını ifade eden Çavuşoğlu, dünyanın en büyük 30 şehrinin 21´inin Asya´da bulunduğunu belirterek son 50 yılda Asya´da yüzlerce, milyonlarca kişinin yoksulluk seviyesini aştığını, birçok Asya halkının orta gelirli ya da gelişmiş ekonomiler statüsüne yükseldiğini söyledi.

Asya´nın küresel ekonomik üretimin yüzde 40´ını oluşturduğunun altını çizen Çavuşoğlu, Asya´nın 2020´ye kadar dünya orta gelir sınıfının yarısına ev sahipliği yapacağını söyledi.

Haberin devamı...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER