Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BAKALIM ESAD BİZİMLE BARIŞIR MIYMIŞ!

Akif BEKİ - 06. 09. 2018 Perşembe

BAKALIM ESAD BİZİMLE BARIŞIR MIYMIŞ!

06. 09. 2018 Perşembe

Önceki gün Mehmet Barlas, Ankara´nın ?ezber´ini bozan bir çağrı yaptı. Esad rejiminin Suriye´yi reforma ve seçimlere taşımasına destek verme zamanının geldiğini söyledi.

Bir de Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian´dan şu alıntıyı aktardı: ?Esad savaşı kazandı ama henüz barışı kazanamadı...?

Tersinden sonuç çıkartmaya can atacak Esadcıları bilmem söylemeye gerek var mı?

Esad´dan bile önce Esad´ın zaferini ilan etmiş, zaten galibiyet cakası satmaya başlamışlardı.

Esad´ın zaferi artık iktidar taraftarlarınca da kabul görüp teslim edildiğine göre... Esadcıların ?yani bakalım Esad barışmaya yanaşacak mı´ tafrasını düşünün siz...

Ankara sanki sıraya girmiş dünden hazır da, top Esad´da. Acaba zatıalileri lütfedip Ankara´yla da barışacak mı, uzattığımız eli kanlı elleriyle sıkmaya hazır mı, bizi de dostları arasına tekrar kabul edecek mi?

Birilerinin ?Ee barışın şartlarını kazanan taraf belirler, kuralları kimin koyacağı belli´ dediklerini duyar gibi değil misiniz?

Ankara´nın Şam rejimiyle barışıp barışmayacağına karar verme hakkı Esad´a geçti kafasına gün doğdu. Üste çıkmanın tadını çıkaradursun da İdlib tutuşuyor.

Rusya havadan, Esad güçleri karadan saldırıyı başlattı. Ateşkes gözlem üslerimizin etrafı ateş altında. Dört milyona yakın sivili barındıran İdlib´i, ?terör yuvası´ olduğu gerekçesiyle vuruyorlar.

Yeni, tüyler ürpertecek, barbar bir katliam daha kapıda. Lafın gelişi değil, fiziken kapımızda.

Bazı haberlere göre anlaştılar, Şam rejimi YPG´yi de yanına aldı, İdlib üstüne birlikte yürüyorlar.

Yanlış anlaşılmasın, Esad´la masaya oturmayı anlarım. Kuru hamasetle, ateşli sloganlarla, esip savurmakla dış politika yürümez. Daha önce de kaç kez yazdım, şartlar Ankara´yı oraya sürükleyebilir. Ama Esad´ın şartlarında oturulmasını bekleyenleri anlayamam.

Suriye içlerinde temizlediğimiz sınır boylarını, Esad´a devretmek için terörden arındırmış olamayız, kusura bakmasınlar. Devralacaksa mıntıka temizliğini de kendi yapmalıydı.

Kontrolünü can pahasına ele geçirdiğimiz bölgeleri Esad´ın kontrolüne geri verecektikse, baştan anlaşıp egemenlik sınırlarını kendi ordusuna bekletmeli değil miydik?

Esad, terör örgütü demeden anlaşssın diye YPG´yi sıkıştırmadığımız, anlaşmaya zorlamak ve rejime kazandırmak için YPG´yle savaşmadığımız ortada.

Toprak bütünlüğünü geri istiyorsa muhafızlığını kendi yapacaktı, kendi ordusuyla sınırlarını koruyacaktı...

Şartlar bir yerden sonra Esad´la barışmayı dayatabilir, içimizdeki Esadçılar haklılar. Fakat günün sonunda Esad´ın toprak bütünlüğü bize savundurulmuş gibi bir sonuca Ankara´nın razı olacağını sanmasınlar.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER