Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bahçeli’ye seslendi.. Kuralım bir komisyon ve bu işin sağında solunda kim varsa açığa çıksın; çıkartmayan namerttir

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Meclis Grup Toplantısında konuştu

Bahçeli’ye seslendi.. Kuralım bir komisyon ve bu işin sağında solunda kim varsa açığa çıksın; çıkartmayan namerttir

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Meclis Grup Toplantısında konuştu. “Adımız ayağa kalkan umuttur. Adımız; Deniz Poyraz’dır! Sana sözümüzdür Sevgili Deniz. Yarım kalan hayallerin milyonların hayalidir. Aydınlattığın bu yolda barışı bu ülkede mutlaka gerçekleştireceğiz.” diyen Buldan, şunları söyledi:

” Deniz Poyraz’ı katleden örgütlü, planlı birlikteliktir. İstedikleri kadar sorumluluktan kaçmaya çalışsınlar, kurtulamazlar. İzmir katliamında bu ortak yüzün sahiplerinin tamamının parmak izi, nefret izi vardır. Suçüstü yakalandılar. Katilin profili bizlere ortak bir yüzü göstermektedir. Nedir bu ortak yüz? HDP’ye yönelik ‘haşere temizliği yapılsın’ diyen soykırım dilidir. ‘Daha neler göreceksiniz’ diyen tehdit dilidir. ‘6 milyon kişinin verdiği oy kalaşnikof kurşunudur’ diyen medya tetikçiliğidir.

Hükümetin küçük ortağı bu kürsüden Deniz Poyraz’ı hedef gösterdi. Belli ki içi henüz soğumamış, tıpkı katilin içinin soğumadığı gibi. Hükümetin küçük ortağı İzmir katliamını açıkça üstlenmiş, yeni cinayetlere kapı aralamıştır. Savcıları derhal göreve çağırıyoruz.

AKP Genel Başkanı ‘Kınadık, benzerlerini de kınayacağız’ demiştir. Ne demek benzerleri? Yeni katliamlar mı yaşanacak bu ülkede? Siyaseti rekabet değil kin ve düşmanlık olarak gören bu zihniyetin yarattığı zehirli iklim, katliamlara zemin sunmaktadır. Parti binamızın önünde sürekli GBT yapan polisler, keşif halindeki tetikçiyi fark etmemiş olabilir mi? Mümkün değildir. Parti binamıza bir çay içmeye gelen vatandaşa dahi üyelik cezası verenler, tetikçiye katliam için yol vermiştir. Bu çok açık ve nettir.

Katliam esnasında ve katliam sonrasında yöneticilerimizin binaya girmesini engelleyenler, katili engellememiştir. Katilin katliam yapması için ortam uygun hale getirilmiştir. Bundan şüphe duyanlara, ‘ismin ne abiciğim?’ sözünü hatırlatırız. Eğitip donattıklarınız her yerde iş başındadır. İzmir katliamcısı da Antep ve Minbiç’ten, yetiştirildiği laboratuvardan İzmir’e gelmiştir. Bu ülkede gayri nizami harp aparatlarının bulunduğunu söyleyen iktidar sözcüleri, tüm bunlardan habersiz olabilir mi?

Hükümetin küçük ortağı ‘işlenen cinayetin sağını, solunu, önünü, arkasını araştıralım’ dedi. Hodri meydan diyoruz. Bugün grubumuz önerge verecek. Görelim bakalım. Kuralım bir komisyon ve bu işin sağında solunda kim varsa açığa çıksın. Çıkartmayan namerttir.

Ülke yangın yeriyken, işsizlikten, yoksulluktan insanlar kırılırken, topluma tek vaatleri HDP’nin kapatılması, demokratik siyasetin tasfiyesidir. Asıl kapanacak olan sizin soygun düzeniniz olacaktır. Siz zaten siyaseten bitmişsiniz, kapanmışsınız! Biz halklarımızla birlikte önümüze çıkarılan engelleri birer birer aşacağız. Hiç kimse karamsarlığa kapılmamalıdır. Onlar kapatmaya çalıştıkça biz daha da güçleneceğiz. Biz bu ülkeyi halklarımızla birlikte yönetmeye geliyoruz ve yöneteceğiz de!”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER