Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bahçeli'nin 'yeniden yargılansın' dediği Mümtazer Türköne tahliye edildi

MHP lideri Bahçeli, eski Zaman gazetesi yazarı Türköne için, "Davası tekraren ve titizlikle değerlendirilmelidir" demişti

Bahçeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mümtazer Türköne'nin "Yeniden yargılansın" dediği, FETÖ'den tutuklu bulunan eski Zaman gazetesi yazarı Mümtazer Türköne, tahliye edildi.

Kapatılan Zaman gazetesinin eski çalışanlarına ve yöneticilerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 2016'da tutuklanan Mümtazer Türköne, tahliye edildi.

Bahçeli ne demişti?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, FETÖ-PYD davasında 10 yıl 6 ay hapis cezası alan Mümtazer Türköne'nin yeniden yargılanmasını talep etmişti.

MHP lideri şunları söylemişti:,

"Bugün Ülkücü şehidimiz Mustafa Türköne'nin şehadetinin 41.yıldönümüdür. 23 Haziran 1979'da 21 yaşındayken şehit düşmüştü. Ağabeyi Mümtazer Türköne ise cezaevindedir. Mümtazer Türköne'yi öğrencilik yıllarından itibaren tanırım. Aleyhe de pek çok yazısı ve beyanatı olmuştur.

Ülkücü şehidimizin ağabeyi olan ve geçmişte davamıza emek vermiş Mümtazer Türköne'nin gerçekten suçlu olup olmadığına karar verecek yegâne merci Türk adaletidir. Adil ve hakkaniyetli yargılamayla Mümtazer Türköne'nin üzerine atılı isnatların netleşmesi de mümkün olacaktır.

Dileğim bir haksızlık varsa bunun acilen düzeltilmesidir. Osman Kavala'nın, Altan kardeşlerin, Nazlı Ilıcak'ın ve daha pek çok sorunlu kişinin masum gösterilmeye çalışıldığı bir yerde şehit ağabeyi Mümtaz'er Türkönenin davası tekraren ve titizlikle değerlendirilmelidir"

 

Independent Türkçe, AA

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER