Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BAHÇELİ´DEN AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARINA: MHP´Yİ DIŞLAMAYA GÜCÜNÜZ YETMEZ

Devlet Bahçeli´den Ak Parti´nin vekil adaylarına ´MHP´yi dışlamaya gücünüz yetmeyecektir´ uyarısı geldi. Bu uyarının nedenin Ak Parti vekil adaylarının saha çalışmaları sırasında ´Seçimden sonra ittifak devam etmeyecek´ sözleri olduğu iddia edildi.

BAHÇELİ´DEN AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARINA: MHP´Yİ DIŞLAMAYA GÜCÜNÜZ YETMEZ

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu´nda düzenlenen 24 Haziran Yeni Bir Doğuş Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Neden, Nasıl´ temalı Kayseri Bölge Toplantısı´na katıldı.

Bahçeli konuşmasının sonunda şu ifadeleri kullandı.

?Cumhur İttifakı´nı gölgelemek, dağıtmak, üzerinde oyunlar kurmak, bu vesile ile Yenikapı ruhu ve ittifak hukukunu zedeleyen özellikle AKP´li milletvekili adayları, kendinize dikkat edin, fitneye düşmeyin. MHP üzerinde oyun oynamaya kalkmayın. Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan´dır; ittifakımız AKP ve MHP´dir. MHP´yi dışlamaya gücünüz yetmeyecektir. Bunu böyle biliniz. Hepinize sevgiler ve saygılar sunuyorum. Allah´a emanet olun.?

PEKİ NEDENİ NE?

Habertürk´ün haberine göre MHP´li kaynaklar Ak Partili bazı vekillerin "24 Haziran sonrasında ittifak sona erer" şeklindeki ifadeleri MHP´de rahatsızlık oluşturduğunu söyledi.

MHP Genel Merkezi´ne özellikle taşradaki saha çalışmaları sırasında bu şekilde söylemler dillendirildiğine yönelik duyumlar ulaştı. Bahçeli´nin kurmayları üç ili işaret ediyor: Sivas, Kayseri ve Kastamonu.

Bahçeli´nin yakın ekibiyle yaptığı değerlendirmede Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Ak Parti yöneitminin bu durumdan haberdar olmadığı kaydedildi.

MHP yönetimi "İttifakın seçimden sonra devam etmeyeceğine" yönelik söylemlerin kara propaganda olduğunu söylüyor.

Bu söylemi dillendiren isimlerden biri de 1 Kasım seçimleri öncesi MHP´den ayrılarak seçim hükümetine katılan Tuğrul Türkeş. Türkeş, geçtiğimiz günlerde Habertürk TV´de yayınlanan Açık ve Net´e konuk olarak Kübra Par´ın sorularını yanıtlamıştı. Türkeş burada "Seçimden sonra iki parti arasında ittifak sürmeyecek. Sayın Bahçeli bunu meydanlarda söylüyor" demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldığı bir televizyon programında ittifakın seçimden sonra devam edeceğini söylemişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER