Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BAĞIMSIZ ŞAHSİYETLER SİYASİ TUTUKLULARIN DERHAL SERBEST BIRAKILMASINI İSTEDİ

Batı Yaka halkı siyasi tutuklamalar son verilmesini istiyor.

BAĞIMSIZ ŞAHSİYETLER SİYASİ TUTUKLULARIN DERHAL SERBEST BIRAKILMASINI İSTEDİ

BAĞIMSIZ ŞAHSİYETLER SİYASİ TUTUKLULARIN DERHAL SERBEST BIRAKILMASINI İSTEDİ

 

Filistinli Bağımsız Şahsiyetler Birliği, Filistinli tüm taraflardan Hamas ve Fetih hareketleri arasındaki gerginliği artıracak açıklamalara ve güvenlik uygulamalarına son vermelerini istedi.

Bağımsız Şahsiyetler Birliği, bugün (5 Temmuz Pazar) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Batı Yaka´daki güvenlik birimlerine siyasi nedenlerle gözaltına alınanları serbest bırakma çağrısında bulunurken, uzlaşı esaslarının dışına çıkan ve gerginliği artıran açıklamaların da kabul edilemez olduğunu belirtti.

Batı Yaka´daki Bağımsız Şahsiyetler Birliği Başkanı ve Özgürlükler Komitesi üyesi Halid Assaf, Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyelerini hedef alan ve onlarca kişinin gözaltına alındığı operasyonları görüşmek üzere komitenin Ramallah´ta toplandığını söyledi.

Özgürlükler Komitesi´nin operasyonları kınadığını ve gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını istediğini belirten Assaf, komitenin medya aracılığıyla yapılan ve uzlaşı havasını zehirleyen atışmalara da son verilmesini talep ettiğini bildirdi.

Assaf, "Özgürlükler Komitesi´nin toplantısı Hamas ve Fetih´e "Bölünmüşlük halini sona erdirmek için Kahire´de imzalanan anlaşmaya bağlı kalın" mesajıdır" dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER