Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BAĞDAT´TA İRAN ÇATLAĞI

rak´ta, Hadi Amiri´nin liderliğini yaptığı Fetih Koalisyonu, yeni kurulacak hükümette yer aldıkları takdirde ABD´nin İran´a yönelik yaptırımlarını uygulamayacağını açıkladı. Fetih Koalisyonu yetkililerinden Amir Feyad, yaptığı açıklamada, ?Haydar Abadi h

BAĞDAT´TA İRAN ÇATLAĞI

13. 08. 2018 Pazartesi

Irak´ta, Hadi Amiri´nin liderliğini yaptığı Fetih Koalisyonu, yeni kurulacak hükümette yer aldıkları takdirde ABD´nin İran´a yönelik yaptırımlarını uygulamayacağını açıkladı.

Fetih Koalisyonu yetkililerinden Amir Feyad, yaptığı açıklamada, ?Haydar Abadi hükümeti, ABD´nin İran´a yönelik yaptırımlarını kabul ettiğini açıkladı ancak biz Fetih Koalisyonu olarak, bu yaptırımları uygulamayacağız? ifadelerini kullandı.

Iraklı yetkililerin ABD´nin yaptırımlarına uyma kararının yeterince düşünülmeden alındığını belirten Feyad, ?Irak, İran ile ilişkilerini geliştirmeli? ifadelerini kullandı.

Başbakan Haydar Abadi, ABD´nin İran´a yaptırımlarını uygulayacaklarını ifade etmişti.

Irak Merkez Bankası´nın ülkede bulunan bankalara gönderdiği yazıda, İran´a ait banka şubeleriyle dolar alışverişinin yasaklandığı bildirildi.

Başbakanlık Sözcüsü Saad el-Hadisi de yaptığı açıklamada, "Irak, ABD´nin uyguladığı yaptırım sürecinde İran ile ticarette dolar alışverişini durdurmak zorunda kalacak. İran ile bu yaptırımlar varken ticari ilişki düzeyini korumak zor olacak" dedi.

Saad el-Hadisi, ülkesinin, İran ile ticarette yaptırımların etkisini hafifletmek için başka yöntemler geliştireceğini kaydetti.



Anahtar Kelimeler: BAĞDAT İRAN ÇATLAĞI

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER