Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bağdadi´nin görüntüsü: DEAŞ´ın sahipleri Türkiye´yi tehdit ediyor

Bitti mi bitmedi mi, Irak´ın dışındaki bölgelere taşındı derken terör örgütü DAEŞ yeni bir propaganda videosu daha yayınladı.

Bağdadi´nin görüntüsü: DEAŞ´ın sahipleri Türkiye´yi tehdit ediyor

Terör örgütü DAEŞ´in medya organında örgütün lideri Ebubekir el Bağdadi uzun bir aradan sonra yeniden ortaya çıktı. Hakkında sürekli olarak ´öldürüldü´ haberleri çıkan Bağdadi, yayımlanan yeni videosunda öldürülen ve hapse atılan DAEŞ´lilerin intikamının alınacağını söyledi. Görüntülerde en çok dikkati çeken ayrıntı ise Bağdadi´nin elinde bulunan bir dosyada yazan "Türkiye Vilayeti" yazısı oldu.

Peki, Bağdadi bu dosya ile kime ne mesaj vermek istedi, yayımlanan görüntülerin Türkiye´ye etkisi nasıl olacak, görüntülerdeki ayrıntılar ne gibi mesajlar taşıyor? Yeni Şafak, bu soruların yanıtını Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar ile konuştu.

Ten ve sakal rengi değişmiş

5 yıl önce Musul El Nuri el Kebir camisindeki hutbesinden sonra ilk kez görüntü veren Bağdadi´nin yaşlandığı, sakallarındaki beyazların arttığı, bu nedenle sakallarını boyadığı (kınaladığı) ve ten renginin değiştiğini anlatan Ağar, Bağdadi´nin oturuşuna ilişkin ise "Usame Bin Ladin, Zerkavi, Zehaviri tarzı bir poz vermiş. O da Usame Bin Ladin, Zerkavi, Zehaviri gibi silah olarak AKS-74U tercih etmiş" dedi.

Bağdadi´nin üzerinde bir taktik yelek olduğuna değinen Ağar, "Bu yelekler özel güvenlik şirketlerinin sırtında 2003 işgaliyle birlikte coğrafyaya girdi. Şarjör mühimmat teçhizat yaşam malzemesi her şeyi içerine doldurabiliyorsunuz" ifadesini kullandı.

Haberin devamı...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER