Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BAE, Libya´da bulunan silahların mülkiyetini reddetti

Libya´da Ulusal Mutabakat Hükümetine bağlı güçler, Halife Hafter birliklerinin Trablus saldırısında ikmal noktası olarak kullandıkları Giryan kentini ele geçirmiş ve bulunan cephanelikte ABD tarafından BAE´ye satılan füzeler görüntülenmişti. BAE silahları

BAE, Libya´da bulunan silahların mülkiyetini reddetti

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Libya´da bulunan silahların mülkiyetini reddederek BAE´nin BM uzmanları ile tam işbirliği yapma taahhüdünü yineledi.

Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı´ndaki Uluslararası Güvenlik İşbirliği Departmanı, Birleşik Arap Emirlikleri´nin 1970 ve 1973 tarihli BM Güvenlik Konseyi Kararlarına, yaptırımlar ve silah ambargolarına ilişkin taahhüdünü teyit ettiğini deklare etti.

BAE ayrıca bütün tarafları gerilimleri azaltmaya ve Birleşmiş Milletler siyasi sürecine tekrar katılmaya çağırdı.

Libya hükümeti askerleri, bu hafta Trablus´un güneyindeki dağlarda ele geçirilen bir isyan üssünde genellikle sadece Amerikan müttefikleri için satılan güçlü Amerikan füzelerinin başlıklarını bulunmuştu.

Her biri 170 bin dolardan fazlaya mal olan dört adet Javelin tanksavar füzesi, Libya´yı ele geçirmek için savaşan General Halife Hafter´in cephaneliğinde bulunmuştu.

Füzelerin nakliye konteynırlarındaki işaretler, orjinal olarak 2008´de önemli bir Amerikan ortağı olan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)´ne satıldığını gösteriyor.

BAE silahları General Hafter´e devrettiyse, ABD´nin, Birleşmiş Milletler´in silah ambargosu satış anlaşmasını ihlal etmiş olduğu anlamına geliyor.

İlgili haber: https://www.dunyabulteni.net/afrika/hafter-in-cephaneliginde-bae-den-gelen-abd-fuzeleri-bulundu-h444440.html

Kaynak: dünyabülten,.Net



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER