Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

'Babam üç günde bir arayıp depremi soruyor'

İmamoğlu En Acil Gündem Deprem Olduğunu Açıkladı: Konunun öneminin de toplumun tedirginliğinin de farkındayım.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gazetemizi ziyaret etti. İmamoğlu, Karar Gazetesi Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras ile yazarlarımız Taha Akyol, Mustafa Karaalioğlu, Ahmet Taşgetiren, Mehmet Ocaktan, Yusuf Ziya Cömert, Elif Çakır, Akif Beki ve Yıldıray Oğur ile bir araya geldi.

Çalışmalarıyla ilgili bilgi veren İmamoğlu, İstanbul’u depreme hazırlamak için geniş çaplı bir proje başlattıklarını söyledi. Üniversiteden uzmanlarla çalıştıklarını ve ihmal edilen noktaları tek tek belirleyeceklerini söyleyen İmamoğlu, atılacak adımları yakında kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti. Kamuoyunun deprem konusundaki duyarlığının çok önemli olduğunun altını çizen İmamoğlu, bu konuda İBB tarafından atılacak adımları anlatırken, ilginç bir anekdot da aktardı. Babasının her üç günde bir kendisini arayıp “Depremle ilgili ne yaptın diye sorduğunu” söyleyen İmamoğlu “Önlemlerin önemini biliyoruz. Çok kapsamlı bir planı devreye sokacağız” diye konuştu.

İmamoğlu kültür–sanat alanında toplumun bütün kesimlerini kucaklayan bir perspektifle hizmet üretme kararlılığı içinde olduklarını da açıklayarak, geçtiğimiz günlerde Şehir Tiyatrolarında sahnelenen bazı oyunların kaldırılması tartışmalarından üzüntü duyduğunu ve belediyenin kültür işleri biriminin ideolojik veya siyasi bir motivasyonla hareket etmesinin sözkonusu olamayacağını söyledi.

İstanbul’a yeni yeşil alanlar kazandırılması konusundaki projelerini de anlatan İmamoğlu, çok yakın bir zamanda merkezi konumdaki belediye arazileri üzerinde hazırlanacak iki büyük şehir parkının İstanbulluların hizmetine sunulacağı müjdesini verdi.

İmamoğlu, Karar gazetesini yakından takip ettiğini ve yazarlarını her gün okuduğunu da söyledi.



Anahtar Kelimeler: 'Babam günde arayıp depremi soruyor'

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER