Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Babacan’dan “Norşin” mesajı

DEVA Lideri Babacan, partisinin Batman ve Bitlis kongrelerinde konuştu. Osman Kavala için hazırlanan yeni iddianameyi eleştirdi,

Babacan’dan “Norşin” mesajı

Ali Babacan, öğle saatlerinde partisinin 1. Olağan Batman İl Kongresi’ndeki konuşmasına salgın politikalarını ve Bahçeli’nin TTB’yi kapatma çağrısını  eleştirerek başladı:

“Onlara göre ülkenin yarısı hain”

“Türk Tabipleri Birliği aylarca “sayılar yanlış, bunları beşle çarpın, onla çarpın” diye feryat ediyordu. Ama hükûmet hastalıkla mücadele yerine hakikati söyleyen doktorlarla mücadele etmeye girişti. Küçük ortak hemen TTB’yi ihanetle suçladı. Zaten beğenmedikleri hangi fikirle karşılaşsalar başlıyorlar ‘hain‘ demeye. Saymaya bir başlasak onlara göre ülkenin yarısı hain. Bugün ülkede düşünce özgürlüğü kalmadı. Fikrini söyleyen tutuklanıyor. Ülkeyi korkuyla yönetmeye çalışıyorlar. Hükümetin işine gelmeyen bir haber yapan gazeteciler ya tutuklanıyor ya işsiz bırakılıyor.”

“Bu ülkede tek bir tane düşünce olsun isteniyor. Bu mümkün değil. Herkesin aynı şeyi söylediği bir ülke, bir düzen olmaz. O düzenin adına demokrasi denmez. Demokratik bir hukuk devletinde eleştiriden korkulmaz. Bir bakıyorsunuz, gazeteciler tutuklanıyor. Her gazete aynı manşetle mi çıksın? Farklı hiçbir görüşe yer verilmesin mi? Siz gazetecileri papağan mı zannediyorsunuz?”

“DEVA Partisi çok daha iyi on bakanlar kurulu çıkartır”

Bütün ekibimizden, şu anki hükûmetten her konuda çok daha iyi on tane hükümet çıkartırız. İster ekonomi, ister sağlık, ister tarım, ister sanayi, ister kültür, ister sanat olsun. Aklınıza gelen her konuda, DEVA Partisi, mevcut yönetimden çok daha becerikli, çok daha dürüst, işini çok daha iyi bilen on tane bakanlar kurulu çıkartır.

Osman Kavala yorumu: “İktidarın tek derdi hukuku suça alet etmek”

“Osman Kavala için bir dosya daha yetiştirdiler hemen. Şimdi de darbecilikle itham ediyorlar. 3 kez ağırlaştırılmış müebbet cezası istiyorlar. Bu iktidarın hukukla falan işi kalmadı. Tek derdi hukuku suça alet etmek. Yargıyı araçsallaştırıp insanları tutuklamak, baskı altına almak, susturmak. Biz, hukuk devletini hiçe sayan bu anlayışı asla kabul etmeyeceğiz.”

Mülakat sistemini kaldıracağız

“Batman Barosu Başkanı, hakimlik ve savcılık için işe alımlarda yazılı sınavda Batman Barosu’na kayıtlı 8 meslektaşının yüksek puanlar aldığını, başarılı olduğunu, fakat hepsinin mülakatlarda elendiğini söylemişti. Bu apaçık haksızlığa karşı bizim kamuda işe alımlarda, tayin ve terfilerde tek ölçümüz var: O da liyakattir, ehliyettir. Bu ayrımcılıklara sebep olan, haksızlıklar yaratan, gençlerimizin umudunu çalan mülakat sistemine son vereceğiz.”

Bitlis’te: “Norşin’deki evlatlarımıza…”

Bitlis’teki kongre konuşmasında ise pandemi sürecine uzaktan eğitim sisteminin becerilemediğinin altını çizen Babacan’ın “Eğitim için benim Norşin’deki evlatlarıma, kardeşlerime bilgisayar verilmek zorunda, benim Hizan’daki evlatlarımın derslere girebilmesi için internet altyapısı güçlendirilmek zorunda” derken çözüm sürecinde tartışılan Bitlis’in adı Güroymak ilçesinden Kürtçe adı olan “Norşin”  diye bahsetmesi dikkat çekti.



Anahtar Kelimeler: Babacan’ “Norşin” mesajı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER