Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Babacan'dan Erdoğan'a rezerv tepkisi: Tam bir tiyatro

DEVA Partisi lideri Babacan, Erdoğan’ın rezerv açıklamasına tepki göstererek, Piyasaya müdahale görüntüsü oluşmasın diye şeffaf olmayan yöntemleri kullandılar. Tam bir tiyatro” dedi.

Babacan

AK Parti İzmir İl Kongresinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin '128 milyar doları buharlaştırdılar' iddiasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Eski Hazine Bakanı Berat Albayrak hakkında yapılan eleştirilere yanıt veren Erdoğan, Merkez Bankası tarafından yapılan döviz işlemlerinin 'planlı ve kontrollü' olduğunu söyledi.  

Merkez Bankası'nın döviz işlemlerinde haksız kazanç, hukuka ve ahlaka aykırı işlemin yapılmadığını belirten Erdoğan, "MB'nın şimdi 95 milyar dolar döviz rezervimiz var" diye konuştu. 

“El ELE VERİP REZERVLERİ HARCADILAR” 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ordu’da katıldığı yerel bir televizyon programında Erdoğan'ın açıklamalarına tepki gösterdi. Babacan, “Merkez Bankası ‘şu kadar döviz satıyorum’ demedi. Piyasaya müdahale görüntüsü oluşmasın diye şeffaf olmayan yöntemleri kullandılar. Tam bir tiyatro” ifadelerini kullandı. 

Babacan’ın açıklamaları şöyle: 

Bir kazanan vardır; bir de çarçur eden… Biz bu milletin alın terini biriktirdik; devletin sağ cebini de sol cebini de doldurduk. Partili cumhurbaşkanı ve akraba bakan el ele verip Merkez Bankası’nın rezervlerini harcadı, biriktirdiği yedek akçeyi bir gecede sıfırladı. 

Sayın Erdoğan bütün yetkiyi kendine istedi, sonra hem faiz hem de kur arttı. 130 milyar dolarlık döviz satışıyla kuru belli bir noktada tutmaya çalıştılar. Onu da yapamadılar. O zaman siz 130 milyar dövizi niye sattınız? 

“DÖVİZİ BİR DE KAYIT DIŞI SATSAYDINIZ...” 

Döviz satışı için ‘hepsi kayıtlı’ diyor. Yok bir de kayıt dışı yapsaydınız. Şeffaf olmadı. Merkez Bankası ‘şu kadar döviz satıyorum’ demedi. Piyasaya müdahale görüntüsü oluşmasın diye şeffaf olmayan yöntemleri kullandılar. Tam bir tiyatro. 

“ERDOĞAN, FAİZİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A MI ŞİKAYET EDİYOR?” 

Sayın Erdoğan, faizi dönüp Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mı şikâyet ediyor? ‘Şu Erdoğan’a söyle de faizleri düşürsün’ mü diyor? Yetki elinizde, buyurun düşürün. Kimi kime şikâyet ediyorsunuz?



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER