Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Babacan'dan '2017 referandumu' açıklaması: Çıkıp konuşsam iyi olurmuş

DEVA Partisi lideri Babacan, 2017 referandumunda kamuoyunun önüne çıkıp "Bu iş yanlış. Başkanlık Sistemi dedikleri bu ucube sistem yanlış" demediği için pişman olduğunu açıklayarak "Çıkıp konuşsam iyi olurmuş" dedi.

Babacan

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Sözcü'yü ziyaret ederek gündem hakkında açıklamalarda bulundu. DEVA lideri, İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısına ilişkin iktidar kanadından yapılan açıklamaları yetersiz ve tutarsız bulduğunu ifade etti. Baskın seçim ihtimaline de değinen Babacan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan'dan yapılan para transferi üzerinden de iktidarı eleştirip borçların sonraki iktidara kalacağını vurguladı. Son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "helalleşme" çıkışını değerlendiren Babacan, o konuda kendisinin de 2017 referandumu hakkında pişmanlığı olduğunu söyledi.

'CUMHURBAŞKANI'NA VE İÇİŞLERİ BAKANI'NA İNANMIYORUZ'

DEVA lideri Babacan, Taksim İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısına ilişkin konuşurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarının yetersiz olduğunu ifade etti. DEVA lideri “Terör saldırısı hâlâ soruşturma aşamasında. Bazı bilgiler sızıyor ya da sızdırılıyor ama bizim bilmediğimiz de pek çok husus var. Şu anda iktidara karşı en önemli muhalefet bloğu 6'lı Masa. 6'lı Masa kuvvetle muhtemel 6 ay sonra bu ülkenin başına geçecek. Bu tür önemli dosyalarda 6'lı Masa'nın şimdiden bilgilendirilmesi lazım. Bunu bilmek hakkımız. Devlet kurumlarının başındaki insanlar tarafından bilgilendirilmemiz lazım, siyasetçiler tarafından değil. İçişleri Bakanı gelmiş, anlatmış… Zerre kadar önemi yok. İnanmayız söylediklerine. Cumhurbaşkanının söylediğine de güvenmeyiz. Birbirini tutmuyor çünkü” dedi.

'PARA İÇİN YALVARIYORSUNUZ'

Son günlerde BAE ve Suudi Arabistan'dan para transferi üzerinden iktidarı eleştiren Babacan “Ayağına gidip kapı kapı dolaşmak zorunda kalıyorsunuz. Birisi ‘15 Temmuz'un finansörü' diye suçladığınız ülke. Gidip yalvarıyorsunuz. Öbürü ‘katil' diye, ‘dosyayı vermem' diye suçladığınız ülke. Gidip yalvarıyorsunuz. Yalvar yakar borç para alıyorsunuz. Uluslararası ilişkilerde o kadar tehlikeli bir şey ki… O borç verilirken karşılığında neler oluyor? Onu da bilmiyoruz. İktidara geldiğimizde bakacağız, dosyalarda varsa göreceğiz ya da ‘Sizin eski Cumhurbaşkanınızın böyle bir sözü vardı, ne yapacaksınız?' diye bize soracaklar. Eğer devlet taahhüdü ise yazılı kayıtlı bir şeyse devlette devamlılık var yapacaksınız… Ama sözlüyse de kimse kusura bakmasın biz de söze güven yok” diye konuştu.

'BORÇ BİZE KALACAK'

Babacan ayrıca “Onlar harcayacak, borç bize kalacak. İkili borçlanma bizim hiç yapmadığımız bir şey. Bir ülkeyle ikili anlaşma ile borçlanmadık. Tek kişiden borç aldığınız zaman mutlaka borcunuz birikmeye başlar. Dış borç büyüyor, yanında da binalar yükseliyor. Ama bu binalar döviz üretmiyorlar, sorun orada. Ben 2012'de diyordum ki, ‘Sanayiden inşaata doğru büyük bir kayma var.' Düzeltmeye çalıştık, yasa tasarıları hazırladık. En son Erdoğan bana ‘Bu dediklerini yaparsam ben il başkanı, ilçe başkanı bulamam' dedi” şeklinde konuştu.

'MARTTA BASKIN SEÇİM İHTİMALİ VAR'

Babacan, 2023'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri tarihi konusunda “Mart 2023'te bir baskın seçim olma ihtimali var. Teşkilatlarımız buna şimdiden hazır” ifadelerini kullandı.

'2017'DE ÇIKIP KONUŞSAYDIM İYİ OLURMUŞ'

Babacan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği "helalleşme" konusunda da, zihnine takılı kalan konunun 2017 referandumu olduğunu belirtti ve “O referanduma giderken, 2015'te ‘Ben artık konuşmayacağım çünkü siyaseti bırakıyorum' diye karar almıştım. Referandumu soranlara bunun yanlış olduğunu söyledim. Fakat kamuoyunun önüne çıkıp açıklama yapmadım. ‘Bu iş yanlış. Başkanlık Sistemi dedikleri bu ucube sistem yanlış' demedim. Çıkıp konuşsam iyi olurmuş” dedi.

 

Kaynak: karar.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER