Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Babacan: Kürt Sorununu diriltenleri kimse hayırla anmayacak.. Anadil hakkı kapsamında gereken bütün düzenlemeleri yapacağız

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 1. Olağan Diyarbakır İl Kongresinde konuştu. “Türkiye’de yaşayan her bir bireyin tüm haklarının güvencesi olmak için biz hazırız.” ifadelerini kullandı.

Babacan: Kürt Sorununu diriltenleri kimse hayırla anmayacak.. Anadil hakkı kapsamında gereken bütün düzenlemeleri yapacağız

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 1. Olağan Diyarbakır İl Kongresinde konuştu. “Türkiye’de yaşayan her bir bireyin tüm haklarının güvencesi olmak için biz hazırız.” diyen Babacan, şunları söyledi:

“Bu ülkede kimse kimliğinden, siyasi fikrinden, düşüncesinden ötürü, hiçbir koşulda kötü muamele göremez, görmeyecek. 2000’li yıllarda sıfırlanan işkence ve faili meçhul cinayetlerin geri dönüşünün alarm zillerini duymuyor musunuz? Son dönemde duyduklarımız, 90’lı yılların karanlığında karakolun kapısından canlı girip bir daha çıkamayan kurbanları çağrıştırmıyor mu?

2015 yılının Şubat ayında hükümet üyeleri Dolmabahçe’de mutabakat metni okurken, dört ay önceki Kobani ile ilgili çağrıdan haberdar değiller miydi? Yargı, siyasi amaçlara hizmet etmek için kullanılamaz. Yapılan hukuksuzluklar terör eylemlerini asla meşrulaştıramaz. Terör eylemlerinin varlığı da devletin hukuk dışı uygulamalarını meşru kılamaz. Terörle mücadele, hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde sonuna kadar sürdürülmelidir.

Diyarbakır, cezaevinde, Türkçe öğrendiği tek cümle ‘Kamber Ateş nasılsın?’ diyen annelerin gözyaşlarına tanık oldu. Annelere evladıyla anadilinde konuşmayı yasaklayanları bugün hayırla anan var mı? Kürt Sorununu diriltenleri de kimse hayırla anmayacak. Resmi ve ortak dilin iyi öğretilmesinin yanında anadil hakkı kapsamında gereken bütün düzenlemeleri yapacağız. Biz, bütün temel hak ve özgürlükler tanınıp yasal ve anayasal güvenceye bağlanıncaya kadar bu mücadelenin neferiyiz.

Sınırımızın ötesinde yaşayan sivil halk düşmanımız değil, akrabamızdır. Suruçlu ile Kobaniliyi, Ceylanpınarlı ile Resulaynlıyı nasıl ayırt edebiliriz? Güvenlik ihtiyacımızın düşman üreterek değil, dost kazanarak sağlanacağını gayet iyi biliyoruz. Güneydoğu Anadolumuzun kalkınması ve ekonomimizin büyümesi için tüm bölgeyi bir istikrar ve refah havzası yapmak zorundayız. Türkiye’yi tüm müttefikleriyle, komşularıyla ve bölge ülkeleriyle, yapıcı ve dengeli diyaloglar kurabilir duruma getireceğiz. Çözüm haritamız belli. Çözümün sözcüsü bizler olacağız. Hep beraber Türkiye’nin yaralarını saracağız. Artık Diyarbakır’ın DEVA’sı var.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER