Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Baba filminin dünyaca ünlü yönetmeni Fatiha Suresi'ni yorumluyor

The Godfather (Baba) film serisinin İtalyan asıllı yönetmeninin İslam hakkındaki sözleri 7 yıl sonra yeniden sosyal medyada gündem oldu.

Baba filminin dünyaca ünlü yönetmeni Fatiha Suresi

The Godfather (Baba) film serisinin İtalyan asıllı yönetmeninin İslam hakkındaki sözleri 7 yıl sonra yeniden sosyal medyada gündem oldu.

The Godfather, Apocalypse Now gibi başyapıt filmlerin altında imzası bulunan ve Dünyaca tanınan yönetmen Francis Ford Cappola katıldığı bir konferansta kendisine İslam dini ile ilgili yöneltilen sorulara cevap verdi.

Jüri olarak katılacağı film ödülleri öncesinde bir konferansta konuşan Francis Ford Cappola, konferans sırasında kendisine sorulan; “İslam ile ilgili pek çok tartışma duyuyoruz. Sizce İslam dünyadaki sorunların kaynağı mıdır?” sorusuna yanıt verdi.

İslam’ın bu denli eleştirilmesini anlamadığını söyleyen Cannes ödüllü yönetmen, İslam’ın bir “merhamet” dini olduğunu söyledi.

“Eğer Kur’an’ı benim gibi inceleyen biri iseniz, onun ilk cümlesinin Allah olduğunu göreceksiniz. Allah ise merhametli ve bağışlayandır. Fatiha suresinin bu mesajı taşıdığını gördüm. Fatiha suresi sevginin, merhametin, toleransın ve barışın mesajlarını taşıyor. Bunu bizzat okuyunca anladım” diyen Cappola, “Bu güzel dinin 13. Yüzyıl medeniyetine imzasını attığını nasıl reddedebiliriz?” diye de sormayı ihmal etmedi.

 

Konu ile izlenecek videonun linki: https://youtu.be/ZyO_fyTgVws



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER