Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AZİZ KONUKMAN: ERDOĞAN´IN FAİZ HASSASİYETİ SAMİMİ DEĞİL

Türkiye´nin önemli iktisatçılarından Prof. Dr. Aziz Konukman, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın faize yönelik tutumunu değerlendirdi.

AZİZ KONUKMAN: ERDOĞAN´IN FAİZ HASSASİYETİ SAMİMİ DEĞİL

Merkez Bankasının 13 Eylül´de vereceği kritik karar öncesinde kamuoyunda faize ilişkin tartışmalar sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın faize yönelik yaklaşımını değerlendiren Prof. Dr. Aziz Konukman, Erdoğan´ın faiz hassasiyetinin samimi olmadığını ifade etti.

Cumartesi günü Milli Gazete´ye röportaj veren Konukman, Erdoğan´ın faize ilişkin tutumunun katılım bankacılığındaki düşük göstergelerle ilişkilendirmişti. Konukman, faize yönelik duyarlılığın inandırıcı olmadığını kaydederken, AKP hükümetinin 2002-2007 dönemine işaret etti.

Prof. Dr. Aziz Konukman Milli Gazete´ye verdiği bugünkü demeçte "Büyümenin %7 seviyelerinde seyrettiği 2002-2007 döneminde yüksek faiz, düşük kur vardı. O dönem Erdoğan´ın bugünkü gibi İslami bir hassiyet gösterdiğini göremedik." dedi. Konukman, "Her şey yolunda giderken, faizlerin yüksek olduğu dönemde bir itiraz yoktu." diyerek çarpıcı bir tahlilde bulundu.  



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER