Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Azerbaycan'da Genelkurmay başkanı görevden alındı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, uzun süredir görevinin başında bulunmadığına ilişkin iddiaların ardından Genelkurmay Başkanı Necmeddin Sadıkov’un görevden alındığını doğruladı.

Azerbaycan

Ermenistan'ın 27 Eylül’de Azerbaycan topraklarına yönelik saldırılarının ardından Azerbaycan, Ermenistan güçleri tarafından işgal edilen toprakları kurtarmak için karşı operasyon başlatmıştı.

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki savaş, 10 Kasım’da Rusya, Ermenistan ve Azerbaycan arasında imzalanan üçlü anlaşma ile Azerbaycan’ın zaferi ile son bulmuştu.

Bu gelişmelerin ardından Azerbaycan Genelkurmay Başkanı Necmeddin Sadıkov’un görevden alındığı ve Bakü'deki son törene katılmadığı iddia edildi. 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Sadıkov'un görevinden ayrıldığı doğrulandı. Ciddi sağlık sorunları olduğu belirtilen Sadıkov'un, Moskova'da açık kalp ameliyatı olduğu belirtildi. 

Necmeddin Sadıkov'un ismi daha önce Bakanlığın sitesinden kaldırılmıştı.

kaldirildi.jpg

Geçtiğimiz ayda ortaya atılan iddialarda Sadıkov için Tovuz'da şehit olan 7 subayın bilgilerini Ermenistan’a aktardığı ifade edilmişti.  

3 BİNE YAKIN ASKER ŞEHİT OLDU

Azerbaycan ordusunun, Dağlık Karabağ'da topraklarını işgalden kurtarmak için yürüttüğü operasyonda daha önce açıklanan 2 bin 841 şehit sayısını 2 bin 855 olarak güncellendi.

NECMEDDİN SADIKOV KİMDİR? 

Sadıkov, 27 yıldır beri Azerbaycan Genelkurmay Başkanlığı görevindeydi. 

1979 yılında Bakü Kombine Komutanlığı Yüksek Okulundan mezun oldu ve "Altın madalya" kazandı. 1988 yılında Moskova'daki Frunze Askeri Akademisi'nden mezun oldu. 1991 yılında Sovyetler Birliği Mareşali B.M. Şaposhnikov'un adını taşıyan Yüksek Subaylar Kursları "Vystrel" ("Shot")'ı tamamladı. 1979-1992 yılları arasında kadar Sovyet Ordusu'nda takım komutanı, bölük komutanı, tabur komutanı ve alay komutan yardımcısı olarak görev yaptı. 

2 Kasım 1993 tarihinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev tarafından Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı ve Savunma Birinci Bakan Yardımcısı olarak atandı. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER