Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Azerbaycan Savunma Bakanlığı: Ermenistan yine ateşkese uymuyor

Azerbaycan ile Ermenistan 18 Ekim’de yerel saat ile 00.00’dan itibaren insani amaçlı geçici ateşkeste anlaşmıştı. Ancak Azerbaycan Savunma Bakanlığı Ermenistan'ın ateşkese uymadığı belirtti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı: Ermenistan yine ateşkese uymuyor

Azerbaycan ile Ermenistan arasında 22 gündür süren çatışmalara iki devlet 18 Ekim’de yerel saat ile 00.00’dan itibaren insani amaçlı geçici ateşkes ilan ederek anlaşmıştı. Ancak Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla Ermenistan ordusunun insani amaçlı geçici ateşkese uymadığı belirtildi. Açıklamada, Ermenistan güçlerinin Cebrail kentinin çevresindeki bölgelere top ve havanlarla ateş açtığı bildirildi.

ERMENİSTAN TOP VE HAVANLARLA ATEŞ AÇTI

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermenistan güçlerinin, Cebrail kentinin çevresindeki bölgelere ve Araz nehri boyunca kurtarılmış köylere top ve havanlarla ateş açtığı belirtildi.

Azerbaycan askerleri arasında can kaybı olmadığı, Ermenistan güçlerine gereken yanıtın verildiği ifade edilen açıklamada, Azerbaycan ordusunun tüm cephe boyunca ilgili faaliyetini sürdürdüğü aktarıldı.

Bakanlığın bir başka açıklamasında da dün ateşkes yürürlüğe girene kadar, Ermenistan ordusuna ait 2 S-300 uçaksavar sisteminin füze atış istasyonu, 5 T-72 tank, 3 Grad füze sistemi, 2 Smerç roketatar sistemi,1 D-20 obüs, 1 KS-19 uçaksavar topu ve mühimmat taşıyan 6 aracın imha edildiği aktarıldı.

Açıklamada, Azerbaycan ordusunun tüm cephe boyunca avantajlı durumda olduğu vurgulandı.

"ERMENİSTAN SINIRDA DA ATEŞKESİ İHLAL ETTİ"

Ermenistan ordusunun, Azerbaycan ile sınır bölgelerinde de ateşkesi ihlal ettiği bildirildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun 00.05-04.00 saatlerinde Ermenistan’ın Çemberek ve Berd bölgelerinden Azerbaycan’ın Gedebey ve Tovuz bölgeleri yönündeki Azerbaycan mevzilerine büyük kalibreli silahlarla ateş açtığı bildirildi.

Azerbaycan ve Ermenistan'ın üzerinde anlaştığı insani amaçlı geçici ateşkes, bugün yerel saatle 00.00'da yürürlüğe girmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER