Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AYM’den yeni HDP kararı

AYM, HDP’nin kapatma davasına ilişkin sözlü savunmasını 11 Nisan’da yapmasını kararlaştırdı. Daha önce bu tarih 14 Mart olarak açıklanmıştı.

AYM’den yeni HDP kararı

Anayasa Mahkemesi, HDP kapatma davasında, sözlü savunmanın tarihini partinin talebi üzerine erteledi. AYM, HDP’nin kapatma davasına ilişkin sözlü savunmasını 11 Nisan’da yapmasını kararlaştırdı. Daha önce bu tarih 14 Mart olarak açıklanmıştı.

Anayasa Mahkemesi heyeti karar doğrultusunsa, 11 Nisan'da, parti yetkililerinin sözlü savunmasını dinleyecek.

Süreç nasıl işleyecek?

Sözlü savunma sürecinin ardından, davaya ilişkin bilgi, belgeleri toplayacak olan Anayasa Mahkemesi raportörü, esas hakkındaki raporunu hazırlayacak.

Raporun, Yüksek Mahkeme üyelerine dağıtılmasının ardından Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, toplantı için gün belirleyecek, üyeler belirlenen günde bir araya gelerek kapatma istemini esastan görüşmeye başlayacak.

15 üyenin 10'unun oy çokluğuyla karar verilebilecek

HDP hakkındaki kapatma davasını 15 kişiden oluşan Anayasa Mahkemesi heyeti karara bağlayacak. Anayasa'nın 69'uncu maddesinde sayılan hallerden ötürü partinin kapatılmasına veya dava konusu fiillerin ağırlığına göre devlet yardımından kısmen ya da tamamen yoksun bırakılmasına, toplantıya katılan üyelerin 3'te 2 oy çokluğuyla yani 15 üyenin 10'unun oyuyla karar verilebilecek.

Siyasi parti kapatma davası sonucunda verilen karar, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ile ilgili siyasi partiye tebliğ edilecek ve Resmi Gazete'de yayımlanacak.

Ceza davası prosedürü izlenen kapatma davası sürecinde, partinin Hazine yardımı bulunan hesaplarına 5 Ocak'ta bloke konulmasına karar verilmişti

 

Karar: rudav.net



Anahtar Kelimeler: kararı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER