Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AYM başkanlığına Zühtü Arslan yeniden seçildi

Anayasa Mahkemesi Başkanlık seçiminde Kadir Özkaya adaylıktan çekildi. Genel Kurul´da yapılan oylama sonucunda Zühtü Arslan yeniden başkan seçildi.

AYM başkanlığına Zühtü Arslan yeniden seçildi

Zühtü Arslan´ın görev süresinin dolacak olması nedeniyle başkanlık seçimi gündemiyle dün toplanan Genel Kurulun yapılan toplantılarında hiçbir üyenin gerekli çoğunluğu sağlayamaması üzerine seçime bugün de devam edildi.

Bugün yapılan seçimde, 15 üyeden 9´unun oyunu alan Zühtü Arslan yeniden Anayasa Mahkemesi Başkanlığı görevine getirildi. Diğer üyelerden Rıdvan Güleç 5, Kadir Özkaya ise bir oy aldı.

Seçim sonucuna göre Arslan, 4 yıl daha Anayasa Mahkemesi Başkanlığı görevini yürütecek.

ZÜHTÜ ARSLAN KİMDİR?

Yozgat´ın Sorgun ilçesinde 1964´te doğan Arslan, 1987´de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını İngiltere´de Leicester Üniversitesi Hukuk Fakültesinde insan hakları ve sivil özgürlükler alanında, doktorasını da aynı fakültede anayasa hukuku alanında yapan Arslan, 2002´de doçent, 2007´de ise profesör unvanını aldı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi´nde 2001´de bir süre çalışan Arslan, 23 Aralık 2010´dan itibaren Basın İlan Kurumu Genel Kurul üyeliği görevini yürüttü. 2009´da başkanlığına atandığı Polis Akademisinde uzun yıllar lisans ve lisansüstü düzeyde "Anayasa Hukuku", "İnsan Hakları", "Devlet Kuramları" gibi dersler veren Arslan, 2000-2003 yıllarında Bilkent Üniversitesinde "Turkish Public Law", 2003-2009 yıllarında da Başkent Üniversitesinde "Hukuk ve Siyaset" dersini verdi.

Anayasa Teorisi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinde Din Özgürlüğü ve Türk Parlamento Tarihi 1957-1960 adlı kitapları olan Arslan´ın, Constitutional Law in Turkey (Türkiye´de Anayasa Hukuku) başlıklı bir ortak kitabı ve ABD Yüksek Mahkemesi Kararlarında İfade Özgürlüğü adlı bir derleme eseri de bulunuyor.

İnsan hakları, anayasa yargısı, özgürlük-güvenlik ilişkisi ve siyasi partiler hukuku gibi alanlarda Türkçe ve İngilizce yayımlanmış makaleleri ve bildirileri olan Arslan, Yükseköğretim Genel Kurulunca gösterilen 3 aday arasından Cumhurbaşkanı tarafından 17 Nisan 2012´de Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunca 10 Şubat 2015´te Anayasa Mahkemesi Başkanlığına seçilen Arslan, bugün yapılan seçim sonucu tekrar bu göreve getirildi.

Zühtü Arslan, evli ve 4 çocuk babası.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER