Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Aylardır aranan DEAŞ´lılar yakalandı

Fransa güvenlik güçlerinin, Türk istihbarat birimlerine 3 Mart 2017´de gönderdiği istihbarat paylaşımında şüpheli olarak aylardır takip edilen 2´si kadın 3 DEAŞ´lı Avrupa´ya gitmek üzereyken gözaltına alındı.

Aylardır aranan DEAŞ´lılar yakalandı

Fransız vatandaşı R.M.´nin, 2 kızı ve bir oğlu ile birlikte Türkiye´ye gittiğini, bu şüphelinin Suriye ve Irak gibi çatışmalı bölgelere geçip radikal örgütlerin kamplarına katılma ihtimalini değerlendiren Fransız polisi, Türk polisini uyardı.

Uyarı üzerine çalışma başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, R.M. adlı kadının illegal yollarla radikal terör örgütlerinin kamplarına katılabileceği ihtimalleri de göz önüne alarak çalışma başlattı. Polis, DEAŞ, El-Nusra, PYD ve Heyet el-Tahrira Şam gibi Suriye´deki radikal örgütlere katılma potansiyeli taşıdığı ileri sürülen şüphelinin havayoluyla İstanbul Atatürk Havalimanı´na geldiği tespit edildi.

Çalışmalarını derinleştiren TEM polisi, R.M.´yi, dün eşi F.P ve 2´si kız 3 çocuğu ile birlikte Sabiha Gökçen Havalimanı´ndan ülkesine geri dönerken yakaladı.Radikal terör örgütlerine katılma potansiyeli taşıyan R.M., eşi F.P. ve 3 çocuk hakkında uluslararası prosedür gereğince işlemlerin başlatıldığı duyuruldu.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

  • "03.03.2017 tarihinde Fransız makamlarından R.M. isimli bayan şahsın (2) erkek ve (1) kız çocuğu ile birlikte Atatürk Havalimanından ülkemize giriş yaptığı, bu şahısların çatışma bölgesinde faaliyet gösteren radikal gruplar ve terör örgütü kamplarına katılmak üzere illegal yollardan yurt dışına çıkabilecekleri yönünde bilgi edinilmesi üzerine bahse konu şahısların bulunmasına yönelik İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalar kapsamında;
  • 19.12.2017 günü saat 10:05 sıralarında İlimiz Sabiha Gökçen Havalimanında R.M. isimli şüpheli bayan şahıs eşi F.P. isimli şahıs ve çocukları ile birlikle ülkemizden çıkış yapacakları esnada yakalanmıştır. Yakalanan şahıslar hakkında deport işlemleri başlatılmıştır."


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER