Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AYHAN AKTAN´IN YENİ KİTABI ´BEN MANKOMİN DEĞİLİM´ RAFLARDA

Bu kitabı okuyup bitirdiğinizde duygu dünyanızda hissettiklerinizile unutamayacağınız bir düşünce tadı almış olacaksınız.

AYHAN AKTAN´IN YENİ KİTABI ´BEN MANKOMİN DEĞİLİM´ RAFLARDA

Ben
Mankomin Değilim Ya Sen?

 

?İnsanlar onlara ne söylediğinizi unutabilirler. Onlara ne yaptığınızı da? Ama hiçbir insan onlara kendilerini nasıl hissettirdiğinizi asla unutmaz.?

Yukarıdaki söz yeni bir kitaptan alıntı. Bu kitabı okuyup bitirdiğinizde duygu dünyanızda hissettiklerinizile unutamayacağınız bir düşünce tadı almış olacaksınız.

Ayhan Aktan genç bir yazar ve üçüncü kitabı ?ben mankomin değilim?adlı suveseri ile tekrar aramızda. Türkiye´nin bir dönemine ışık tutan bu eser, ülkemizin o dönemlerde yaşadığı siyasi ve kültürel değişimin başta gençler olmak üzere toplum üzerindeki telafisi güç denebilecek etkilerini anlatıyor.

Başörtüsünün üniversite kapılarından henüz geçemediği ancak başta sol fraksiyonların öncü rol oynadığı  zorluk ve zorbalıkların yaşandığı günler. Aklını,zihnini ve hatta bedenini kiraya verip harap ve bitap bir şekilde teslim eden mağdur ve mağrurların hikayesi. Düşünme yetisini yitirmişlerin düşünür edasıyla arz-ı
endam ettikleri günler... Aslında tam da burada yazar bizi yeni bir kavramla buluşturuyor. Bizi evvela bizle sonrasında ise bukavram ile baş başa bırakıyor. 

"Mankomin".

Yazarın düşünce dünyamıza kazandırdığı bu kavram; mankurtlaşmanın günümüzde her ideoloji için hükmünü farklı bir şekilde devam ettirebileceğinin ispatı. Fiziksel müdahalenin dışında zihin dünyasında bilinçli/bilinçsiz bir bağımlılık hâlinin olduğunun da...

Günümüzde dedüşünmeyelim/düşünemeyelim diye ciddi uğraşlar içinde olanların olabileceğini/olduğunu gösteriyor. Detayları eserdeki diyaloglarda açık bir şekilde göreceğiz. Ailelerinden, memleketlerinden, içinde yaşadıkları duygu dünyasından zorunlu sebeplerle ayrılan bir kaç genç kızın büyük bir şehirde üniversite hayatı için nasıl tutunmaya çalıştıklarını okurken aynı zamanda derin kuyular tarafındannasıl yutulmaya çalışıldıklarınıda okuyoruz.

Bu mücadelede bazı karakterlerin sağlam bir irade ile güneş gibi parladığını görecek ve bazılarının ise bataklıklarda bocaladığına, derin kuyulardaboğulduğuna özülerek şahit olacağız.

Her derdin her dermanın kendi düşünce kodlarımızda saklı olduğunu tatlı ve akıcı bir anlatım ile sunuyor.En büyük yanlışlıklarda bile özümüzle, aile ve arkadaşlarımızla birlikte hızlı adımlarla kurtuluşayaklaşacağımızı/varacağımızı hatırlatıyor bize.

Düşünmenin eylemselliğini ve eyleme dönüşmeyen düşüncenin düşünmeye değer olmadığının vurgusuyla devam ediyor.Eser; düşünen ile düşünüyor gürünenin mukayesesini yaptırırken duygusal ve dramatik olaylarla kendisini bir suluktaokutuyor.

Eser hem bir roman hem de öğretici bir metin olarak raflarımızdaki yerini alırken çok geniş bir yelpazedeki okuyucuya hitap eden sade bir dil kullanıyor. Kitabın isminde geçen "Mankomin" kavramının yanında farklı ve yeni kavramlar da karşımıza çıkıyor.

Sizi eser ile baş başa bırakırken, "Ben Mankomin değilim, ya sen?" Diyerek yazımızı bitiriyor, iç çatışmaları olanlara bir nebze nefes olmasını temenni ediyoruz.

 

kahtahaber.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz