Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AYASOFYA ÜMMETİNDİR, ÇİĞNENEN HAKKI VERİLMELİDİR

Kayseri Mazlumder Başkanı Ahmet Taş'ın Basın açıklaması;

AYASOFYA ÜMMETİNDİR, ÇİĞNENEN HAKKI VERİLMELİDİR

 

BASIN AÇIKLAMASI

Yüzyılların ulu mabedi Ayasofya 89 yıldan bu yana hasret kaldığı müminlerini bekliyor .

29 Mayıs 1453 günü ulu hakan FATİH SULTAN MEHMET HAN'ın İstanbul'u fethetmesi ile Müslüman yurdu olan İstanbul'un simgesi Ayasofya, fethin ardından 3 gün içinde yapılan hazırlıklarla ibadete hazır hale getirilmiş, fethin akabinde İlk cuma namazı ulu hakan'ın da katılımı ile burada kılınmıştı.

Zaman içinde yapılan mihrap, minber, hünkar mahfili ve minareleri eklenerek göz kamaştıran ulu bir mabet olan Ayasofya, tam 478 yıl Payitahtta ümmetin gözde mabedi olarak Müslümanların ibadet mekanı olmuştur. 89 yıldan bu yana ise müminlerden mahrum, öksüz ve yetim bırakılmıştır.

Fetih hakkı olarak alınıp yüzyıllar boyunca binlerce, milyonlarca mümine ibadet mekânı olan şanlı Ayasofya, ne yazık ki zamanın basiretsiz yöneticileri tarafından 1931'de ibadete kapatılarak müminlerden yoksun bırakılmıştır. 1934'te yine basiretsizce alınan kararla müzeye çevrilen Ayasofya 89 yıldır müminlerden yoksun bırakılmış, bu zulüm, bu hasret yeter artık diye hasret çeken müminleri ile kucaklaşacağı günleri sabırsızlıkla bekliyor.

Rahmetli Cumhurbaşkanlarımızdan Turgut ÖZAL döneminde onun emri ile minarelerinden çifte ezan okutulup imam tayin edilen hünkar mahfili ibadete açılan, ulu hakan Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı'nın tapulu mülkü olan Ayasofya'nın hasret dolu yılları bitirilerek müminler ile kucaklaşması en doğal tarihi ve vicdani sorumluluktur.

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu olarak! 478 yıllık İslam mülkü olan, 89 yıldan bu yana müminlerinden mahrum bırakılan ulu mabet Ayasofya'nın yeniden müminlerle buluşması için Cumhurbaşkanımızı, TBMM’yi ve hükümetimizi göreve davet ediyor tüm imkan ve tercihimiz ile yanlarında olduğumuzu kamuoyuna ilan ediyoruz.                                                                                                    

MAZLUMDER Kayseri Şubesi, KİMDER, Kayseri İHH, Kayseri Strateji Derneği, Eğitim Bir Sen, Büro Memur Sen, Teknik Eğitim Vakfı, Hilalder, Enderun Derneği, Anadolu Sakatlar Derneği, Ribat Eğitim Vakfı, Kayseri Mimar ve Mühendisler Grubu, Tüzdev, Şefkat Derneği, Kayseri Mirasımız Derneği, İlim Hikmet Vakfı, Verenel Derneği, Eğitim Bir Sen 2 nolu Şube, Birleşik Kafkas Derneği, İlim Kültür Derneği, Diyanet Sen Kayseri Şubesi, Asder, Bem Bir Sen, Kültür Memur Sen, Seyit Burhanettin Hazretleri Derneği, Kalem Derneği, Seyyit Burhanettin Hazretleri İlim Vakfı, Toç Bir Sen, Sağlık Sen, Beytül Makdis Derneği, Erciyes Kadın Platformu, Rahmet Vakfı, Şemun El Gazi Derneği, İnsan ve Medeniyet Vakfı, Mirac Kültür Derneği, Kayseri Suriyeliler Ensar Derneği, Ulaştırma Memur Sen. 

Ahmet TAŞ

Platform Sözcüsü                           



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER