Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AVUSTURYA: AB DIŞINDA SIĞINMACI MERKEZİ KURULSUN

Göçmen karşıtı aşırı sağcı başbakan Kurz, AB sınırından gönderilemeyen mülteciler için Avrupa dışında bir merkez kurulmasını istedi.

AVUSTURYA: AB DIŞINDA SIĞINMACI MERKEZİ KURULSUN

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, yasa dışı yollarla  gelen göçmenlerin, Avrupa Birliği (AB) dış sınırında geri gönderilmelerinin  mümkün olmaması halinde, Avrupa dışında oluşturulacak güvenlik merkezlerinde  toplanmaları gerektiğini söyledi. 

Ülkenin önde gelen gazetelerinden Die Presse´ye konuşan Kurz, son  zamanlarda AB içinde yeniden tartışmalara neden olan, kimi üye ülkelerde yönetim  gerginliğine yol açan sığınmacı sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AVUSTURYA´NIN EN ÖNEMLİ SORUNU YASADIŞI GÖÇMENLER

Kurz, temmuzda AB Komisyonu dönem başkanlığını üstlenecek Avusturya´nın en önemli önceliğinin yasa dışı göçmen sorunu olduğunu belirtti.

AB içinde sınır kontrolü olmadan hareket etmenin yolunun dış sınır  kontrollerinin güçlendirilmesine bağlı olduğunu savunan Kurz, "Bu şu anlama  geliyor; yasa dışı yollarla Avrupa´ya gelmek isteyenlerin AB sınırında  durdurulup, ihtiyaçları giderildikten sonra geri gönderilmesi gerekiyor. Eğer bu  geri gönderilme işlemi AB dış sınırında (gelen kişilerin ülkelerine ya da geçiş  ülkelere ) mümkün olmuyorsa, Avrupa dışında güvenlik merkezleri oluşturulması  gerekiyor"dedi.

Kurz, söz konusu önerinin Cenevre Sığınmacı Konvansiyonu´na uyduğunu  iddia ederek, bu belgenin yanlış yorumlandığını ileri sürdü.

RUSYA´YA UYGULANAN YAPTIRIMLAR

Rusya´ya yönelik uygulanan yaptırımlara da değinen Kurz, Avusturya´nın  hedefinin Rusya ve AB arasında diyaloğu güçlendirmek olduğunu belirterek, Doğu  Ukrayna sorununa ilişkin olumlu gelişmelere bağlı olarak yaptırımların zaman  içinde kaldırılmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi.

Bir süredir Danimarka ve Avusturya gibi bazı AB ülkeleri, Avrupa  kıtasında ancak AB sınırları dışında bir ülkede sığınmacılar için merkez  kurulması üzerine görüşmeler yapıyordu.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte de dün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel  Macron ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, sorunun ana kaynağına inip,  sığınmacıların geldiği ülkelere odaklanmak gerektiğine işaret ederek, "Geldikleri ülkelerde Avrupa merkezleri kurmamız gerekiyor" ifadesini kullanmıştı. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER