Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Avrupa´nın korktuğu başına gelebilir

İdlib´te yaşanan tehlikelere dikkat çeken Terör Uzmanı Coşkun Başbuğ, yeni bir göç dalgasının gelebileceğine dikkat çekerek, Başkan Erdoğan´ın ?Edirne kapılarını açarım kucağınızda bulursunuz bu insanları? sözünü hatırlattı. Başbuğ ?Avrupa´nın en çok kork

Avrupa´nın korktuğu başına gelebilir

Suriye rejim güçleri, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi´nde 10 numaralı gözlem noktasına yaptığı saldırıda 3 Türk askeri yaralandı. Kasıtlı olduğu değerlendirilen saldırıda 35 havan atışı ile gerçekleşti.  Rejim ile muhalifler arasındaki çatışmayı ve İdlib´deki son durumları Güvenlik ve Terör Uzmanları Prof. Sait Yılmaz ve Coşkun Başbuğ Milat´a değerlendirdi.

Türkiye çözümden yana

İdlib´in Suriye´deki en kritik bölge olduğunu ve her an patlamak üzere olan bir bölge olduğunu belirten Coşkun Başbuğ, ?Gazze´den sonra en çok insan nüfusunun olduğu yer. Bu bölgedeki olası askeri operasyon veya herhangi bir çatışma durumunda bu nüfusun neredeyse yarısından fazlasının Türkiye´ye göçecek. Türkiye bu tehdidi bildiği için hem göç hususunda hem de can kaybı olmasın diye bu bölgede askeri şekilde değil masa başında çözümden yana? dedi.

Çocuk ve kadınlar ölüyor

Rejimin yaptığı saldırıların hedefinin Türkiye olduğunun altını çizen Başbuğ , ?30´a yakın hastane ve okul vuruldu ölenlerin çoğu kadın ve çocuk. Şu an 335 bin kişinin göç olarak hareketlendiği söyleniyor. Bunun 280 bine yakını Türkiye´ye doğru yönlendiği söyleniyor. Allah korusun bu insanlar daha da sıkışırsa ilk geleceği yer Türkiye´nin sınır kapısı. Sonrası ne olur Avrupa´nın en çok korktuğu başına gelebilir Sayın Erdoğan geçtiğimiz zamanlarda ?Edirne´nin kapılarını açarım kucağınızda bulursunuz bu insanları´ diye Avrupa´ya bir gönderme yapmıştı. Böyle bir göç olursa bu süreci de beklemek lazım? diye konuştu.

Saldırının ardında Selman var

İdlib´de yaşanan son durumları değerlendiren Prof. Dr. Yılmaz, Suudi Arabistan´daki Selman yönetiminin bu saldırılarının ardında olduğuna dikkat çekti. İdlib´ten teröristlerin çıkarılmasında Türkiye´ye bir görev verildiğini kaydeden Yılmaz, ?Türkiye de bu görevi kabul etti ve gözlem noktaları kurdu son yıllarda Suudi Arabistan ile olan ilişkilerimizin bozulmasıyla Salman yönetimi oradaki bazı teröristleri Türkiye aleyhine kullanmaya başladı. Böyle bir saldırı yapıldıysa bunun arkasında muhakkak Türkiye düşmanı olan bir ülkenin bir terör örgütünü kullanması var? açıklamalarında bulundu.

İdlib´deki durumun derinleştiğine dikkat çeken Yılmaz, ?Rusya geçenlerde bir açıklama yaptı. Türkiye´nin bir an evvel ellerini çabuk tutması gerektiğini yoksa kendilerinin müdahale edeceğine dair emareler verdi. Dolayısı ile oradaki durum gittikçe derinleşiyor? şeklinde konuştu.

En büyük tehlike göç

Bölgede yeni bir göç tehlikesinin olduğuna vurgu yapan Yılmaz, ?Eğer Türkiye bu teröristleri temizlemezse Rusya ve Esed de buna müdahale ederse bu müdahale çeşitli silah ve uçaklarla olacaktır. Bu durumda sivillerin hayatı tehlikeye gireceği için en yakın ülkeye Türkiye´ye bir göç olabilir. Dolayısı ile Türkiye 3,5 milyon Suriyeliyi misafir ederken  bu yeni gelen göçler Türkiye ekonomisini zor duruma sokacaktır. Böyle bir durumda Türkiye göç politikasını gözden geçirerek Avrupa ile yükünü bölüşebilir? sözlerine yer verdi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER