Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AVRUPA’DA MASUMLAR KATLEDİLİYOR

Mazlumder Kayseri Şubesi, Avrupa'da Müslümanlara yönelik sistemli hareketlere ve Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'da gerçekleştirdiği katliama yönelik bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

AVRUPA’DA MASUMLAR KATLEDİLİYOR

Basın açıklamasının metni... 

AVRUPA’DA MASUMLAR KATLEDİLİYOR

Fransa devlet başkanı Emmanuel Macron’un uluslararası hukuk ve insanlık vicdanını yok sayarak ülkesinde Müslümanlara yönelik baskı politikasını artırması terör eylemlerine hız kazandırdı.

Macron’un hukuksuzluklarının uygulamaya konması sonucu başta Fransa ardından Avusturya ve diğer Avrupa ülkelerinde terör örgütü mensupları savunmasız insanlara karşı provakatif saldırılara başladılar.

Saldırılar sonucu Fransa'da 5, Avusturya'da 4 savunmasız sivil, terör saldırılarının hedefi olarak hayatını kaybetti, çok sayıda savunmasız insan da yaralandı. Bugün Avrupa'da yaşayan 15 milyonu aşkın yaşadıkları ülkenin vatandaşı olan Müslüman, ayrımcılık, terör saldırıları ve can korkusu ile hayatlarını devam ettirmeye çalışıyorlar.

Mazlumder Kayseri şubesi olarak!  Fransa devlet başkanı Macron’un kışkırtıcı çıkışları ile Avrupa'da hızla yayılan, hiçbir hukuk ve insanlık değeri tanımayıp masum insanları katleden terör saldırılarını şiddetle kınıyor, olayların fitilini ateşleyen Macron’u, onun gibi hukuk tanımaz yöneticileri ülkeleri için talihsizlik olarak değerlendiriyor ve kınıyoruz.

Saldırıların sona ermesi ve daha fazla masum kanı akmaması için Avrupa'nın sorumlu idareci ve insan hakları teşkilatlarını insiyatif almaya davet ediyor, saldırılarda ölenlere rahmet, yaralılara geçmiş olsun dileklerimizi bildiriyoruz.

ERMENİSTAN İNSANLIK SUÇU İŞLİYOR

Ermenistan'ın 28 yıldan bu yana işgal altında tuttuğu Karabağ'da işgalci Ermeni güçleri ile ülkenin sahibi Azerbaycan kuvvetleri arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Uluslararası savaş hukuku ve insanlık vicdanına göre savaş cephede ve silahlı kuvvetler arasında devam etmelidir. Savaşta silahsız sivil ve cephe dışındaki sivil yerleşim yerlerinin saldırı dışında kalması esastır.

Ermeni silahlı kuvvetleri uluslararası savaş hukuku ve insanlık vicdanının tüm değerlerini ayaklar altına alarak Azerbaycan'ın sivil yerleşim birimlerine füzelerle, toplarla saldırarak şehirleri, köyleri harabeye çevirmeye; çocuk, kadın, genç yaşlı birçok silahsız insanı katletmeye devam ediyor.

Ermenistan'ın sivil yerleşim yerlerine yaptığı insanlık dışı saldırılarda bugüne kadar 100'e yakın sivil hayatını kaybetti, binden fazlası da yaralandı, yüzlerce bina, cami ve fabrikada kullanılamaz hale geldi.

Mazlumder Kayseri şubesi olarak!  Karabağ'da savaş suçu işleyerek insanları katleden Ermenistan'ı insanlık adına şiddetle kınıyoruz, savaşta hayatını kaybeden masumlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar,  Azerbaycan halkına başsağlığı diliyoruz.

Ermenistan'ın işlemeye devam ettiği insanlık suçunun sona erdirilmesi katliam sanıklarının Uluslararası Adalet Divanında yargılanıp hak ettikleri cezayı almaları için Birleşmiş Milletler ve Adalet Divanını göreve davet ediyoruz.

Ahmet TAŞ

MAZLUMDER Kayseri Şb. Bşk.



Anahtar Kelimeler: AVRUPA’ MASUMLAR KATLEDİLİYOR

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER