Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Avrupa’da 5-10 kış korkunç olacak

Belçika Enerji Bakanı, Avrupa'nın önümüzdeki 5 ila 10 yıl boyunca gaz fiyatlarında üst sınır olmazsa korkunç kışlarla karşı karşıya kalınacağı uyarısı yaptı.

Avrupa’da 5-10 kış korkunç olacak

Belçika Enerji Bakanı Tinne Van der Straeten, Avrupa Birliği’nde aşırı yüksek seviyedeki gaz fiyatlarına hızlı bir şekilde tavan fiyat uygulanmadığı sürece, Avrupa'da önümüzdeki 5-10 kışın "korkunç" olacağı konusunda uyardı.

Van der Straeten Pazar günü Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Hiçbir şey yapılmazsa önümüzdeki 5-10 kış korkunç olacak. Gaz fiyatlarını dondurmak için çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.

Van der Straeten, bir fiyat sınırının enerji faturalarını 770 euro seviyesine düşürmeye yardımcı olabileceğini söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı ile birlikte Kremlin'e karşı eşi benzeri görülmemiş bir dizi cezai yaptırımı tetikledi ve doğalgaz fiyatları rekor seviyelere yükseldi. Bu da elektrik fiyatlarını artırdı.

Belçikalı Van der Straeten, gaz fiyatları ile elektrik fiyatları arasındaki bağlantının acil reform gerektirdiğini söyledi.

Van der Straeten, “Avrupa enerji piyasası başarısız oluyor ve acilen reforma ihtiyacı var. Bu artık pek çok aile ve şirket için kabul edilebilir bir durum değil. Elektrik geçen yılki kadar ucuza üretiliyor ama rekor fiyatlara satılıyor. Reform yaparak, aşırı kârlılıkla mücadele ediyoruz.” dedi ve “Konuşma zamanı bitti, şimdi karar zamanı” diye ekledi.



Anahtar Kelimeler: Avrupa’ - korkunç olacak

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER