Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi toplantısı öncesi son duruşma: Kavala duruşmaya katılmadı

Dört yıldır tutuklu iş insanı Osman Kavala’nın yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi toplantısı öncesi son duruşma: Kavala duruşmaya katılmadı

Osman Kavala’nın yargılandığı davanın bugünkü duruşması, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının uygulanmasını denetleyen Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’ndeki süreç açısından da önem arz ediyor. Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi 30 Kasım’da AİHM kararlarının uygulanmasını konu alan bir toplantı yapacak. AİHM’nin Kavala hakkındaki tahliye kararı o tarihe kadar uygulanmazsa; Türkiye hakkında Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne (AİHS) aykırı hareket ettiği gerekçesiyle ihlal prosedürü başlatılabilir.

Duruşmaya katılmayan Kavala, mahkeme salonuna SEGBİS ile bağlanmayı da reddetti.

Kavala geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi hakkındaki suçlayıcı sözlerinden sonra duruşmalara katılmayacağını duyurmuştu.

Kavala açıklamasında Erdoğan’ın sözleri için şunları söylemişti:

“Bunlar suçlu olduğum algısı yaratan ve yargıyı doğrudan etkileyen mesajlardır. Bu şartlar altında adil bir yargılama yapılmasına imkân kalmadığından, bundan sonra duruşmalara katılmamın ve savunma yapmamın anlamsız olacağına inanıyorum.

“Hukuk devletini savunan bir yurttaş olarak, yargının maruz kaldığı bu durumu meşrulaştırıcı bir edimde bulunmanın doğru olmadığını düşünüyorum.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER