Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Avrupa Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi:

"Aralık Ayında Kudüs'te İsrail Tarafından 495 İhlal Gerçekleştirildi"

Avrupa Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi:

Filistin Enformasyon Merkezi'nden
Avrupa Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi bugün (2 Aralık Perşembe) yayınladığı raporda, yapılan tespitlere göre İsrail işgal yönetiminin Kudüs şehrinde 2019 Aralık ayı içinde, ABD'nin desteğiyle ve dünyanın suskunluğu önünde 495 ihlal gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Merkezi Cenevre'de olan Avrupa Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi geçtiğimiz ay içinde Kudüs'teki insan hakları ihlallerinde artış olduğuna dikkat çekti.

Raporda işgal rejiminin insan hakları ihlallerinin 16 ayrı kategoriye dağıldığı bunların başında da insanların üzerine ateş etme, gözaltılar ve doğrudan saldırılar geldiği vurgulandı. Verilen bilgilere göre bu ihlallerden etkilenenler arasında çok sayıda çocuk ve kadın da yer alıyor.

İşgal rejimi Filistin televizyonlarının Kudüs'te çalışmasına izin vermediğinden Aralık ayı içinde dört gazeteciyi gözaltına aldı. Bu arada Filistin Yönetimi'nin resmi çalışmalarını da yakın takibe aldı.

İnsanlara doğrudan saldırılardan sonra gelen ihlaller ise evlerin veya değişik amaçlarla kullanılan binaların yıkımından kaynaklanan ihlaller. Raporda işgal yönetiminin yeni yahudi yerleşim merkezleri inşa etmek için Filistinlilerin evlerini yıkma işlemlerinin artabileceği konusunda da uyarıda bulunuldu.

Avrupa Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi, BM'nin İsrail işgal rejiminin Kudüs'teki ihlalleri görmezden gelmesine de tepki gösterdi ve bu tutumun işgal yönetimini daha da cesaretlendirdiğini dile getirdi.

  
 @Copyright Filistin Enformasyon Merkezi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER