Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Avrupa Parlamentosu yeni online telif düzenlemesini onayladı: Devrim mi sansür mü?

Son yıllarda teknoloji şirketlerine kestiği devasa boyuttaki cezalarla dikkat çeken Avrupa Birliği, şimdi de yeni online telif hakları düzenlemesiyle gündemde.

Avrupa Parlamentosu yeni online telif düzenlemesini onayladı: Devrim mi sansür mü?

Avrupa Parlamentosu´nda yapılan oylamada, uzun süredir tartışılan online telif yasası 274´e karşı 348´lik oyla kabul edildi. 5 milyondan fazla aylık tekil ziyaretçisi olan internet sitelerini kapsayan yeni yasa üye ülkeler tarafından da onaylanması durumunda 2021´de ulusal yasa sistemlerine entegre edilecek.

Habertürk´ten Barış Kaygusuz´un haberine göre, yeni yasanın GoogleYoutube ve Facebook gibi teknoloji devlerine darbe vuracağı düşünülürken, ürettikleri içeriklerden asıl kazancı teknoloji şirketlerinin sağladığını iddia eden dijital yayıncılar ve haber siteleri için önemli kazançları beraberinde getireceği belirtiliyor.

Yeni yasayla birlikte teknoloji şirketleri, bazı içerikleri yayınlamak için müzisyenlerle, yazarlarla ve haber yayıncılarıyla lisans anlaşması yapmak zorunda kalacak. Ayrıca yayıncılar, teknoloji şirketlerini lisansız içeriklerin kaldırılması için zorlayabilecek. Önceki yasada, yayıncıların konuyla ilgili şikayetlerinin sonuca bağlanmasının ardından içerikler teknoloji platformlarından kaldırılıyordu.

Yazınınndevamını okumak için...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER