Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Avrupa Parlamentosu yeni online telif düzenlemesi

İspanya Dışişleri Bakanı Josep Borrell, Meksika Devlet Başkanı Andres Lopez Obrador´un, 16. yüzyılda yaşanan "İspanyolların Meksika topraklarını fethinde yerli halklara karşı işlediği suçlar konusunda" beklediği özrü İspanya´nın dilemeyeceğini açıkladı.

Avrupa Parlamentosu yeni online telif düzenlemesi

İspanya Kralı 6. Felipe ile Arjantin´in başkenti Buenos Aires´e resmi ziyarette bulunan Dışişleri Bakanı Borrell, gündemdeki konulara ilişkin basına açıklama yaptı.

Borrell, İspanya´nın 500 yıl önce yaşananlardan dolayı özür dilemeyeceğinin altını çizerek, "İspanya ne Meksika´dan özür dileyecek ne de Napolyon askerlerinin İspanya´yı işgalinde yaptıklarından dolayı Fransa Cumhuriyeti´nden özür isteyecek. Aynı şekilde Fransızlar da Julio Cesar´ın Galya´yı işgalinden dolayı İtalyanlardan özür dilemeyecek." dedi.

İspanya ve Meksika halkları arasında ilişkilerin en iyi şekilde korunması gerektiğini kaydeden Borrell, "iki ülke halkını birbirine bağlayan derin ilişkilerin, İspanyol Hükümeti´nin de net bir şekilde reddettiği özür talebinin çok daha üzerinde olduğunu" savundu.

Yazının devamını okumak için...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER