Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AB´den Netanyahu´ya: Trump´ın Kudüs kararını desteklemiyoruz

20 yıl sonra Brüksel´i ziyaret eden ilk İsrail Başbakanı olan Binyamin Netanyahu Avrupa Birliği´nden (AB) Kudüs konusunda istediği desteği alamadı.

AB´den Netanyahu´ya: Trump´ın Kudüs kararını desteklemiyoruz

AB yetkilileriyle bir araya gelen Netanyahu, ABD´nin Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanımasını memnuniyetle karşıladığını söyleyerek "Çoğu Avrupa ülkesinin büyükelçiliklerini Kudüs´e taşıyacağına, Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıyacağına ve güvenlik, refah ve barış için çalışacağına inandığını" söyledi.

Netanyahu ile Brüksel´de görüşen AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini´nin yanıtı ise "ABD Başkanı Donald Trump´ın Kudüs kararını desteklemiyoruz" oldu.

ABD Başkanı Donald Trump´ın Çarşamba günü Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıması İslam dünyasında büyük tepki görmüş, birçok ülkede gösteriler düzenlenmişti.

Mogherini: AB´nin pozisyonu değişmedi

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ise birliğin Kudüs meselesindeki pozisyonunun değişmediğini söyledi.

Mogherini AB´nin Kudüs konusunda "uluslararası uzlaşıyı" tanımayı sürdüreceğini belirtti.

AB temsilcisi, "İsrail ile Filistin arasındaki anlaşmazlıkta en gerçekçi çözüm iki devletli ve Kudüs´ün her iki devletin de başkenti olduğu yapıya dayanıyor" dedi.

İsrail Kudüs´ün başkenti olduğunu iddia ediyor.

Filistinliler ise 1967 yılında İsrail tarafından işgal edilen Doğu Kudüs´ün gelecekte kuracakları Filistin devletinin başkenti olacağını vurguluyor.

İsrail´in Kudüs üzerindeki egemenliği uluslararası toplum tarafından tanınmıyor ve ülkeler büyükelçiliklerini Tel Aviv´de tutuyor.

1993´te İsrail ile Filistin Özerk Yönetimi arasında imzalanan Oslo Anlaşmaları, Kudüs´ün nihai statüsünün barış görüşmelerinin son aşamalarında ele alınmasını öngörüyordu.

 

Kaynak: BBC 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER