Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Avro Bölgesi´nin dağılma riski ağustosta arttı

Sentix Avro Bölgesi Dağılma Endeksi, ağustosta İtalya, Yunanistan ve Brexit´e ilişkin endişeler nedeniyle 9,86 puana çıktı.

Avro Bölgesi´nin dağılma riski ağustosta arttı

28. 08. 2018 Salı

Piyasa beklentilerine ilişkin araştırmalar yapan Sentix´in anketine göre, Avro Bölgesi´nin 12 ay içerisinde dağılma riski ağustos ayında yükseldi.

Merkezi Frankfurt´ta bulunan Sentix, ağustos ayı Avro Bölgesi Dağılma Endeksi (EBI) anketinin sonuçlarını yayımladı.

Buna göre, son haftalarda yatırımcıların Avro Bölgesi´nin istikrarı konusundaki endişeleri arttı. Dağılma riski endeksi, ağustos ayında önceki aya kıyasla 1,2 puan artarak 9,86 puana yükseldi.

Mevcut tablo anket katılımcılarının yüzde 9,86´sının Avro Bölgesi´nin 12 ay içerisinde dağılmasının mümkün olabileceğini düşündüğü anlamına geliyor.

Ayrılma riski en yüksek ülke İtalya

Ağustos ayında alt endeksin 7,17´den 8,45 puana yükseldiği İtalya, Sentix anketinde hala bölgeden ayrılma ihtimali en yüksek ülke olarak belirlendi.

Ankete göre, özellikle İtalyan hükümetinin mülteci krizindeki tutumu, Birleşik Krallık´ın AB´den çıkışıyla (Brexit) ilgili düzensizlik ve Yunanistan için yardım programının sona ermesi yatırımcılarda endişeye neden oluyor.

Bireysel ve kurumsal bin yatırımcının katıldığı anket 23-25 Ağustos´ta gerçekleştirildi.

Söz konusu endeks, Haziran 2012´den bu yana aylık bazda yayımlanıyor. Endekse ilişkin en yüksek değer yüzde 73 ile Temmuz 2012´de, en düşük değer ise yüzde 6,3 ile bu yılın nisan ayında kaydedildi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER