Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Avcılar'da 4 metrobüs çarpıştı: 99 kişi yaralandı

İstanbul'da, Avcılar Şükrübey Metrobüs Durağı yakınlarında iki metrobüs çarpıştı. Arkadan gelen diğer iki metrobüs de kazaya karışan araçlara çarptı

Avcılar

İstanbul'da, Avcılar Şükrübey Metrobüs Durağı yakınlarında iki metrobüs çarpıştı. Arkadan gelen diğer iki metrobüs de kazaya karışan araçlara çarptı. Kazayla ilgili açıklama yapan İstanbul Valiliği kazada 99 kişinin yaralandığını duyurdu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Avcılar'daki metrobüs durağında henüz belirlenemeyen nedenle iki metrobüs kafa kafaya çarpıştı. Arkadan gelen diğer iki metrobüs de kazaya karışan araçlara çarptı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. 

İtfaiye ekipleri, kazaya karışan metrobüslerde sıkışan yaralı yolcuları kurtardı.Sağlık ekiplerince olay yerinde ilk müdahalesi yapılan yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. 

Yaralı sayısı 99'a yükseldi 

İstanbul Valiliği, Avcılar'da meydana gelen metrobüs kazasında 99 kişinin yaralandığını açıkladı.

İstanbul Valiliği tarafından şu açıklama yapıldı:

“Avcılar ilçemiz Şükrübey metrobüs durağı civarında bugün saat 18.38’de farklı yönlerden gelen iki metrobüsün çarpışması sonucu trafik kazası meydana gelmiştir. Olay yerinde gerekli güvenlik önlemleri alınarak, yapılan çalışmalar sonrasında metrobüs hattı çift yönlü ulaşıma açılmıştı. İl Sağlık Müdürlüğümüzden alınan bilgilere göre meydana gelen kazada 50 yaralımız ambulanslarla en yakın hastanelere sevk edilmiş, 49 yaralımız ise kendi imkanları ile hastanelere giderek ayakta tedavi görmüştür. Yaşanan kazada yaralanan ve olaydan etkilenen bütün hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz."

Soruşturma başlatıldı

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı kazayla ilgili soruşturma başlattı.

                 
Avcılar'da 4 metrobüs çarpıştı: 85 kişi yaralandı

Metrobüs seferleri durduruldu 

Kaza sonrası Avrupa Yakası'nda metrobüs seferleri çift yönlü durduruldu. Duraktaki vatandaşlar, metrobüs yolundan yürüyerek diğer toplu taşıma araçlarına ulaşmaya çalıştı. 

                 
Avrupa Yakası'nda metrobüs seferleri çift yönlü durduruldu

İETT'den açıklama: Hayati tehlikesi olan yolcumuz bulunmuyor.

İETT (İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü),  kazada 85 kişinin yaralandığını bildirdi. İETT tarafından şu açıklama yapıldı:

 

"Avcılar’daki kazada ne yazık ki 85 yaralımız var. Yolcularımızın tedavileri devam ediyor, yakından takip ediyoruz. Şimdilik hayati tehlikesi olan yolcumuz bulunmuyor. Metrobüs hattını açma çalışmamız da tamamlanmak üzere. Kazanın sebebi teknik ekiplerce araştırılıyor." 

 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından kazaya ilişkin olarak şu bilgileri aktardı: 

"#Avcılar'da meydana gelen #metrobüs kazasında maalesef 42 hemşehrimiz yaralandı.

İl Sağlık Müdürlüğümüz ekiplerince yaralılarımız en yakın hastanelerimizde tedavi altına alındı.

Yaralılarımıza Allah'tan acil şifalar diliyorum.

#İstanbul’umuza #GeçmişOlsun"

İstanbul Avcılar'da iki metrobüsün çarpıştığı kazada bazı yolcular yaralanırken, metrobüs yolu trafiğe kapatıldı
Ekiplerin kaza yerindeki çalışmaları sürüyor

Bakan Koca'dan açıklama: Kazada 50 kişi yaralandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden kazaya ilişkin olarak yaptığı açıklamada; "İstanbul Avcılar E5 Karayolunda 4 metrobüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 50 kişi yaralanmıştır. Hastanelerimize nakledilen yaralıların tedavisi devam ediyor. Kazada yaralananlara ve İstanbul halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" ifadelerini kullandı. 

 

"Adı üzerinde bir 'kaza'yı bile siyaset malzemesi yapanlara sözümüz olmaz"

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da Twitter hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı: 

 

"Metrobüs kazasında yaralanan tüm vatandaşlarımıza şifa diliyorum. Can kaybının olmaması en büyük tesellimiz. Kaza anından itibaren hassas bir şekilde müdahale eden herkesin emeğine sağlık. Adı üzerinde bir kazayı bile siyaset malzemesi yapanlara sözümüz olmaz, acının siyaseti olmaz."
 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER