Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ateşkes ilan ettiler

Irak ordusu ile Peşmerge arasında ateşkes

Ateşkes ilan ettiler

Reuters´ın haberine göre; ABD öncülüğündeki koalisyon, Irak ordusu ile Peşmerge´nin ateşkes konusunda anlaştığını duyurdu. Anlaşmanın tüm cepheleri kapsadığı öğrenildi.

Çatışmalı iki haftayı geride bırakan Irak´ta, Bağdat ve Erbil yönetimleri ateşkes için anlaşmaya vardı. Ateşkes anlaşmasını, ABD´nin başını çektiği IŞİD karşıtı koalisyon duyurdu.16 Ekim Pazartesi günü peşmergenin elindeki Kerkük´e operasyon başlatmış, 24 saatte tüm tartışmalı bölgeleri Mesut Barzani yönetiminden geri almıştı.

Barzani´nin 25 Eylül´de gerçekleştirdiği bağımsızlık referandumunun alt üst ettiği ülkede, iki haftadır çatışmalar sürüyordu. Irak ordusu, halihazırda kuzeydeki Türkiye sınırına doğru ilerliyor. Son çatışmalar Zumar ve çevresinde yaşanmıştı. Barzani yönetiminin referandumu dondurma teklifini Bağdat kabul etmedi. Irak Başbakanı Haydar el İbadi, referandumun iptalini istiyor. Irak´ın komşuları Türkiye ve İran, kriz boyunca Bağdat yönetimine yoğun destek verdi.

ÇAVUŞOĞLU´NDAN İLK TEPKİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak ordusu ile Peşmergenin ateşkese vardığı iddiaları hakkında, "Şimdi tabii hangi kapsamda yaptılar, hangi sonuçları doğuracak bunları göreceğiz. Sadece başlık olarak haber geçti, bunların detaylarına bakmak lazım. Bu sınır kapılarının teslimi yapılacak mı hiçbir çatışma olmadan? Nasıl olacak bunları göreceğiz çünkü bizi de ilgilendirir sınırın diğer tarafında kimin olduğu. Takip edeceğiz." dedi.



Anahtar Kelimeler: Ateşkes ilan ettiler

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER